MOK i Fajzer Biontek postigli sporazum o donaciji vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 13:56

MOK i Fajzer Biontek postigli sporazum o donaciji vakcina

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa kompanijom Fajzer Biontek u vezi sa donacijom vakcina za zaštitu od virusa COVID-19, kojima će se imunizovati učesnici Olimpijskih igara širom sveta.

Nacionalni olimpijski komiteti će u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i određivati prioritete za proces imunizacije.

U saopštenju se navodi da Međunarodni olimpijski komitet snažno podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve nacionalne olimpijske komitete koji sprovode procese imunizacije otkad su vakcine postale dostupne za široku upotrebu.

Napominje se da je da vakcinacija jako bitna u procesu zaštite svih sportista i članova delegacija koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i zbog zaštite lokalnog stanovništva u Japanu.

Međunarodni olimpijski komitet već je ranije istakao primer Olimpijskog komiteta Srbije koji je kroz saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Srbije među prvima sproveo proces vakcinacije sportista kao pripremu za nastup na Olimpijskim igrama.

"Donacija vakcina biće veliki doprinos u našim naporima da ovoga leta u Tokiju održimo bezbedne i sigurne Olimpijske igre za sve učesnike. Pozivamo sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako nam pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve. Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas", rekao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i zahvalio kompaniji Fajzer Biontek na donaciji vakcina.

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju COVID-19, Olimpijski komitet Srbije formirao je Radnu grupu za praćenje svih aspekata COVID-19 infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOK i Pfizer/Biontech postigli sporazum o donaciji vakcina

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2021

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa kompanijom Pfizer/Biontech u vezi sa donacijom vakcina za zaštitu od virusa COVID-19, kojima će se imunizovati učesnici Olimpijskih igara širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.