Izvor: Beta, 09.Okt.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK: Kanada, Švedska, Italija u trci za ZOI 2026. godine

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će u trci za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2026. godine učestvovati tri kandidature, a domaćin će biti poznat juna iduće godine.Članovi MOK su danas na sednici u Buenos Ajresu zvanično odobrili tri kandidature: kanadski Kalgari, švedski Stokholm i zajedničku italijansku kandidaturu Milana i Kortine d'Ampeco.Ranije ove nedelje, kandidatura turskog Erzuruma je odbijena zbog "komplikacija oko transporta".Zbog kandidature Milana, sednica MOK-a koja je bila zakazana za septembar 2019. godine u tom italijanskom gradu, pomerena je za tri meseca ranije i to u Lozanu, gde će oko 23. juna biti održana godišnja sednica, uz otvaranje novog sedišta MOK koje košta 200 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MOK SVEO KNJIGU NA TRI SLOVA: Kalgari, Stokholm i Milano za organizaciju ZOI 2026. godine

Izvor: Kurir, 09.Okt.2018

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da će u trci za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2026. godine učestvovati tri kandidature, a domaćin će biti poznat juna iduće godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.