MOK I VLADA JAPANA DEMANTOVALI NATPISE: Olimpijske igre počinju 23. jula

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 18:49

MOK I VLADA JAPANA DEMANTOVALI NATPISE: Olimpijske igre počinju 23. jula

Spekulisalo se da će sve biti otkazano.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Vlada Japana saopštili su da će Olimpijske igare u Tokiju početi 23. jula ove godine i da su svi navodi u vezi sa otkazivanjem kategorična neistina. Predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, generalni sekretar Đorđe Višacki i šef Misije Damir Štajner učestvovali su danas na video sastanku koji je organizovao predsednik MOK-a Tomas Bah sa predstavnicima nacionalnih olimpijskih komiteta, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kog se razgovaralo o toku priprema za predstojeće Olimpijske igre Tokio 2020.

Kako navodi OKS, pored različitih organizacionih tema u susret Olimpijskim igrama, predsednik Bah se posebno osvrnuo natpise pojedinih medija u kojima se spominje moguće otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju, koje će se održati od 23. jula do 8. avgusta. Predsednik Bah je svim učesnicima pročitao saopštenje koje su zajednički izdali Međunarodni olimpijski komitet i Vlada Japana ovim povodom.

Da li posle Reala u Madridu može da padne i Barselona u Beogradu? Navijači Zvezde se nadaju tome, a nema sumnje da bi crveno-beli trijumfom u večerašnjem (19.00) meču s Kataloncima značajno ublažili neke prethodne poraze u Evroligi. Kvota na keca u Pioniru je 3,50, dok je dvojka 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Barselona.

 - Danas se u medijima pojavila vest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemija virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina - navodi se u saopštenju japanske Vlade. - Na sastanku Izvršnog odbora MOK-a u julu protekle godine, doneta je odluka da će ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biti održana 23. jula 2021. godine i da će se održati sva takmičenja i sportski događaji koji prvobitno planirani. Svi partneri rade predano na tome da se što bolje pripreme za nastupajuće Olimpijske igre. Primenićemo sve dostupne mere u cilju suzbijanja infekcije virusom COVID-19. I dalje ćemo zajedno sa Međunarodnim olimpijskim komitetom, Organizacionim komitetom Igara i čelnicima grada Tokija raditi na pripremi letnjih OI, sigurnih za sve učesnike. Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre, zaključak je Međunarodnog olimpijskog komiteta.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Kjara Pasari bivša devojka Nika Kirjosa
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.