Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jan.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linzi Von želi da nadmaši Stenmarka

Američka skijaška zvijezda Lindzi Von ne krije da je postavila novi cilj. Ona želi da sruši rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka i premaši njegovih 86 pobjeda u Svjetskom kupu.

Vonova je naglasila da je za nju rekord mnogo važniji od pobjede u Svjetskom prvenstvu ili na Olimpijskim igrama.

"Stenmarkov rekord je najvažniji. To je ono što želim. Naravno da želim da se pojavim na olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << igrama u Južnoj Koreji i tamo osvojim zlatnu medalju. Ali kad prestanem skijati, osvrnem se unazad i pitam, šta je najvažnije, to je taj rekord", rekla je 32-godišnja skijašica, kojoj do Šveđaninovog rekorda nedostaje devet pobjeda.

Na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Švajcarskoj Vonova će jurišati na zlato u spustu i superveleslalomu.

"Naravno, to je moguće. Stazu veoma dobro poznajem i znam kako se na njoj vozi veoma brzo. Najteže će biti pobijediti Laru Gut", tvrdi Lindzi Von, koja je dva puta bila zlatna na SP 2009.

(NN, Faktor.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.