Lice i naličje uspeha na OI (6): Ako ne pričamo sada, zaboraviće se brzo

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2016, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lice i naličje uspeha na OI (6): Ako ne pričamo sada, zaboraviće se brzo

Olimpijski šampion u odbojci iz Sidneja 2000. i zlatni sa Evropskog prvenstva godinu dana kasnije u Ostravi, Vasa Mijić, istakao je da problema nema na reprezentativnom, već na klupskom nivou.

- Ja ne brinem za budućnost reprezentacije i tu uvek možemo da se nadamo medaljama. Kao što su rekli reprezentativci, država ulaže dosta sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u sport, na ono što je na njihovom nivou. Više me brine stanje klubova, a ono je veoma loše - rekao je Mijić u razgovoru za televiziju N1.

On je istakao da je potrebno rangirati klubove.

- Potrebno je da se uspostavi bolji sistem, da se u lokalnim samoupravama mnogo bolje odnose prema klubovima, da se napravi kategorizacija i da neki klubovi i sportovi imaju, uslovno rečeno, prednost, po jasnim kriterijumima.

I Mijić ističe presudan značaj klubova za stvaranje novih asova.

- Tu je problem, u tim ćelijama u kojima se formiraju mladi igrači. Naravno, kroz ovu priču se otvaraju i mnoge druge teme, a jedna od njih je oslobađanje od poreza velikih kompanija koje bi uložile u sport. Ovo je pravi trenutak da se priča o tome jer će se sve zaboraviti kada prođe ova euforija oko uspeha. Posle slavlja treba sesti i popričati otvoreno, ali i da se posle toga preduzmu neki koraci, da ne ostane samo na priči.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.