Letonija ima spisak, Porzingis na njemu

Izvor: MVP.rs, 07.Apr.2016, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonija ima spisak, Porzingis na njemu

Srbija će imati opasnog rivala u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Ainars Bagackis je sastavio širi spisak reprezentacije Letonije koji bi trebalo da nastupi u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Ova zemlja sa severa Evrope se nalazi u beogradskoj grupi i svoje mečeve će igrati u "Kombank Areni".

Letonija možda i ne bi morala da igra kvalifikacije, jer je na Evrobasketu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << 2015. godine igrala desetkovana, ali, sada, po svemu sudeći, biće kompletna. Najveći znak pitanja je bio u vezi sa NBA košarkašem i senzacijom, Kristapsom Porzingisom, koji je odlagao nastup zbog klupskih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama. Sada se našao na spisku i verovatno će igrati na kvalifikacionom turniru.

Letonija se nalazi u B grupi turnira u Beogradu zajedno sa Japanom i Češkom Republikom. Grupu A čine Srbija, Angola i Portoriko.

Spisak: Janis Strelnieks (Brose Baskets), Kaspars Vecvagars (Žalgiris), Ingus Jakovičs, Martinš Meiers, Mareks Mejeris, Janis Berzinš (VEF Riga), Žanis Peiners, Kristaps Janičenoks (Vencpils), Aigars Škele, Armands Škele, Martinš Laksa (Valmiera), Davis Lejasmeiers (Sodertalje), Dairis Bertans (Bilbao Basket), Janis Blums (Avelino), Kristaps Gluditis (Barons), Janis Tima, Kaspars Berzinš (Zenit), Davis Bertans (Laboral Kuća), Ojars Silinš (Ređo Emilija), Kristaps Porzingis (Njujork Niks), Rolads Šmits (Fuenlabrada), Rolands Freimanis (Kalev), Ronalds Zakis (Union Olimpija), Anžejs Pasečniks (Gran Kanarija), Ilja Gromovs (Jurmala); Selektor: Ainars Bagackis.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.