Leteći start Stoha na turneji Četiri skakaonice!

Izvor: N1 televizija, 30.Dec.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leteći start Stoha na turneji Četiri skakaonice!

Poljski ski skakač Kamil Stoh na savršen način je započeo odbranu titule na turneji Četiri skakaonice - trijumfom na prvim skokovima ovogodišnjeg izdanja prestižnog takmičenja u nemačkom Oberstdorfu.

Stoh je do prve pobede ove sezone, a 23. u karijeri, došao ukupnim skorom od 279,7 bodova, zahvaljujući skokovima od 126 i 137 bodova. Drugo mesto, sa nešto više od četiri boda manje zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Rihard Frajtag, dok je treći bio >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << još jedan Poljak David Kubacki.

Dvostruki olimpijski šampion je drugi put u karijeri slavio u Oberstdorfu, a ovoga puta to je učinio zahvaljujući sjajnoj drugoj rundi. Stoh je bio četvrti posle prve serije, a potom je ostvario ubedljivo najbolji skok dana, a rivali koji su sledili nisu uspeli da mu priprete.

Posle prve serije, najbolji je bio Austrijanac Štefan Kraft, a sledili su ga Frajtag, Kubacki i Stoh. U nastavku takmičenja, Johan Andre Forfang iz Norveške je najviše napredovao, pošto je bio 24. u prvoj seriji, a potom se zahvaljujući skoku od 126,5 metara dugo držao u vođstvu. Sa čela ga je tek pomerio Japanac Juniširo Kobajaši, koji je bio deseti u prvoj rundi.

Kobajašija je pretekao Poljak Stefan Hula, potom domaći skakač Markus Ajsenbihler nije uspeo da ostvari još jedan sjajan skok, da bi Stoh zatim zasijao. Kubacki prvi nije uspeo da ga nadmaši, ali je za utehu dobio prvi podijum u karijeri, Frajtag je skočio tek do 127 metara, da bi Kraft najviše podbacio od vodećih u prvoj seriji. Austrijanac se prizemljio na 119. metru i morao je da se zadovolji četvrtim mestom. Hula je bio peti, ispred Kobajašija, dok su Fanemel i Forfang podelili sedmo mesto. Najbolju desetoricu kompletirali su domaći takmičari Ajsenbihler i Andreas Velinger.

Među slovenačkim skakačima najbolji je bio Jernej Damjan na 14. mestu, Tilen Bartol je bio dve pozicije iza, dok je Žiga Jelar bio 19. U drugu seriju plasirao se i Timi Zajc, koji je zauzeo 26. mesto. Najveće razočaranje sigurno je eliminacija pobednika Novogodišnje turneje od pre dve godine Petera Prevca već u prvoj seriji, pošto je bio tek 41.

Turneja Četiri skakaonice nastavlja se u ponedeljak skokovima u Garmiš-Partenkirhenu, a kvalifikacije su na programu već u nedelju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoh pobednik na otvaranju Četiri skakonice u Oberstdorfu

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2017

Poljak Kamil Stoh pobedio je danas u Oberstdorfu na početku turneje Četiri skakaonice u skijaškim skokovima, dok je drugo mesto zauzeo Nemac Rihard Frajtag, a treći je bio David Kubacki takodje iz Poljske...Aktuelni osvajač Četiri skakonice do 23. pobede u karijeri, a prve u sezoni došao skokovima...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.