Lepe vesti za Srbiju: Vraća se olimpijska vicešampionka

Izvor: Mondo, 13.Avg.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepe vesti za Srbiju: Vraća se olimpijska vicešampionka

Ivana Anđušić Maksimović posle dve godine pauze opet će nastupati za nacionalni tim

Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Anđušić Maksimović ponovo će nastupati za nacionalni tim, nakon pauze koju je napravila zbog rođenja sina Filipa.

Ona će učestvovati na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru, koji se održava od 26. avgusta do 3. septembra.

Ivana Anđušić Maksimović, koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2012. godine u gađanju malokalibarskom puškom, biće deo srpskog tima u Brazilu koji će brojati ukupno 12 takmičara.

Osim Ivane nastupaće i Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Zorana Arunović, Jasmina Milovanović, Bobana Momčilović Veličković, Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Stevan Pletikosić, Damir Mikec, Dimitrije Grgić i Duško Petrov, dok se Milutin Stefanović posvetio pripremama za Evropsko prvenstvo u septembru.

U Riju će se, kao i na prethodnim turnirima Svetskog kupa ove godine, u svakoj pojedinačnoj disciplini deliti po dve olimpijske kvote, a srpski tim očekuje da bi još od neko od reprezentativaca mogao da obezbedi put u Tokio naredne godine.

Za sada Srbija ima četiri obezbeđene olimpijske vize. Izborili su ih Zorana Arunović, Sanja Vukašinović, Damir Mikec i Milutin Stefanović.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.