Laurel Hubbard, prva transrodna osoba na Olimpijskim igrama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2021, 09:45

Laurel Hubbard, prva transrodna osoba na Olimpijskim igrama

Laurel Hubbard s Novog Zelanda postala je prva transrodna osoba koja je izabrana za takmičenje na Olimpijskim igrama. Zvaničnici su je izabrali za ženski tim za dizanje tegova za Tokio 2020., nakon što su nedavno izmijenjeni uslovi za kvalifikacije na Igrama. Ona se ranije takmičila u muškim disciplinama prije nego što se 2013. deklarisala kao transrodna osoba. Kritičari tvrde da Hubbard ima nepravednu prednost, dok drugi zagovaraju veće uključivanje transrodnih osoba na...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Japan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ubard prva transrodna osoba u istoriji OI

Izvor: N1 televizija, 21.Jun.2021

Lorel Ubard, dizačica tegova iz Novog Zelanda, postala je prva transrodna osoba u istoriji, koja će se takmičiti na Olimpijskim igrama.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.