Lalović: Rvanje ugroženo zbog OI

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalović: Rvanje ugroženo zbog OI

Predsednik Međunarodne rvačke federacije (FILA) Nenad Lalović upozorio je da će budućnost tog sporta biti ugrožena, ukoliko izgubi mesto na Olimpijskim igrama.

Srpski stručnjak vodi kampanju za očuvanje olimpijskog statusa rvanja, otkako je preuzeo kormilo FILA u februaru, kada je Međunarodni olimpijski komitet odlučio da izbaci taj sport iz OI 2020.

Predstoji glasanje MOK u Buenos Airesu u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome da li će rvanje ostati olimpijski sport.

"Ono što čujem za sada čini me optimistom, ali glasanje je druga stvar", rekao je Lalović.

Rvanje će se u nedelju praktično boriti za olimpijsko mesto sa skvošom i softbolom, odnosno bejzbolom.

"Bićemo u velikoj, velikoj nevolji ukoliko izgubimo mesto u olimpijskoj porodici. Rvanje nije samo sport, to je tradicija velikog broja zemalja. U nekim od tih zemalja, onim najsiromašnijima, plašim se da će biti socijalnih problema", rekao je Lalović.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković veruje da će rvanje ostati na Olimpijskim igrama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.