Lalović: Rvanje na OI ili problem

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lalović: Rvanje na OI ili problem

Predsednik Međunarodne rvačke federacije Nenad Lalović upozorio je da će budućnost tog sporta biti ugrožena, ukoliko izgubi mesto na Olimpijskim igrama.

Srpski stručnjak vodi kampanju za očuvanje olimpijskog statusa rvanja, otkako je preuzeo kormilo FILA u februaru.

lalović je na čelo FILA došao nekoliko dana posle kontroverzne odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta odlučio da izbaci taj bazični >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sport iz programa OI 2020.

Izvršni odbor MOK će na zasedanju u Buenos Airesu u narednih nekoliko dana doneti ključne odluke za sledeću deeniju olimpijskog sporta, osim izbora domaćina OI 2020. i novog predsednika MOK, pašće i odluka o tome da li će u program igara biti uključeno rvanje, skvoš ili softbol/bejzbol.

"Ono što čujem za sada čini me optimistom, ali glasanje je druga stvar", rekao je Lalović. "Bićemo u velikoj, velikoj nevolji ukoliko izgubimo mesto u olimpijskoj porodici. Rvanje nije samo sport, to je tradicija velikog broja zemalja. U nekim od tih zemalja, onim najsiromašnijima, plašim se da će biti socijalnih problema".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.