Košarkaši Srbije u kvalifikacijama za SP igraju sa Austrijom: Prvi korak ka Kini!

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2017, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Srbije u kvalifikacijama za SP igraju sa Austrijom: Prvi korak ka Kini!

“Orlovi” večeras od 20 časova u dvorani “Aleksandar Nikolić” počinju borbu plasman na Svetski kup. Simonović: Neće biti lako, zato moramo da igramo ozbiljno i odgovorno PRVI korak na putu dugom dve godine, do Svetskog kupa 2019. u Kini, koji će biti "prolazni cilj" ka Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, reprezentacija Srbije napraviće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << večereas (20.00) u dvorani "Aleksandar Nikolić", protiv potpunog autsajdera, Austrije. Drugi će biti tri dana kasnije, na istom mestu, protiv nepredvidive Gruzije. - Iako zbog čudnih odnosa između FIBA i Evrolige ekipe neće biti kompletne, kao zemlja svetskih, evropskih i olimpijskih vicešampiona, uz sve poštovanje prema rivalima, očekujemo povoljne rezultate u oba meča - jasan je povratnik u nacionalni tim Milenko Tepić. Slično razmišljaju i ostali "orlovi", bez obzira na nove okolnosti. - Sve je ovo novo za nas, jer se prvi put okupljamo u toku sezone, ali sigurno je da smo svi koji smo ovde željni i spremni da pružimo maksimum. Situacija je takva kakva je, igrači koji su tu apsolutno zaslužuju da budu na spisku i siguran sam de će svi dati sve od sebe - nema dilemu Marko Simonović, koga je letos povreda sprečila da se nađe na spisku putnika za EP u Turskoj, da će "orlovi" uspešno uzleteti ka Kini. Austriju odavno nije zakačio bar zrak svetlosti velikih pozornica, dok će Gruzija i Nemačka u kvalifikacije, takođe, sa renoviranim timovima. Ipak, krilo Zenita u reprezentaciji upozorava da nema mesta bilo kakvom opuštanju. - Ne mislim da će biti lako. Nemačka ima sjajnu reprezentaciju, momke koji su odlični igrači i mogu da igraju za reprezentaciju. Gruzija je jaka, videli ste kada su s nama igrali pripremne utakmice prošlog leta. Jedino ako pružimo maksimum možemo da dođemo do željenog cilja - poziva na oprez Simonović, koji kao Raduljica, Mačvan i ostatak iskusnog dela tima, ovenčanog medaljama, ima i dodatni zadatak, da mlađe uvedu u reprezentativni ritam. - Mi stariji smo tu da pomognemo novajlijama i mlađim igračima, da ih brzo ubacimo u sistem, i siguran sam da ćemo biti prava ekipa, kao što smo uvek bili, i da ćemo igrati dobru košarku. BODOVI SE PRENOSEPREMA sistemu takmičenja, najbolje tri selekcije iz grupe G sele se u drugu fazu, u kojoj ukrštaju s najbolje tri iz grupe H (Izrael, Estonija, V. Britanija, Grčka). Pošto se bodovi iz prve faze prenose, odnosno Srbija će odigrati u drugoj rundi samo mečeve sa ekipama iz grupe H, izuzetno je važna svaka pobeda da bi se "orlovi" našli na prva tri mesta na kraju kvalifikacija koja vode u Kinu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZ PIONIRA NA KROV SVETA: Košarkaši Srbije večeras (20.00) igraju s Austrijom

Izvor: Kurir, 24.Nov.2017

Košarkaška reprezentacija bez asova iz NBA i Evrolige počinje kvalifikacije za Mundobasket u Kini, a selektor Aleksandar Đorđević veruje u igrače koje je pozvao

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.