Kenijski atletski zvaničnik pod istragom zbog primanja mita za antidoping testove

Izvor: Radio 021, 07.Avg.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kenijski atletski zvaničnik pod istragom zbog primanja mita za antidoping testove

Olimpijski komitet Kenije saopštio je da će se baviti slučajem jednog od svojih atletskih zvaničnika ukoliko se dokažu tačnim optužbe da je ponudio da zaštiti sportiste koji varaju na doping testovima.

Zamenik šefa kenijskog tima na Igrama u Rio de Žaneiru Džejms Čača, rekao je da bi Majkl Rotič "mogao da bude na sledećem letu" iz Rija ukoliko se utvrdi da su tačne optužbe da je tražio mito od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sportista da ih obavesti kada će ih kontrolori iz antidoping agencije podvrgnuti testovima.

Britanski Sandej tajms naveo je da je zvaničnik iz Atletskog saveza Kenije snimljen kako se nudi da zaštiti sportiste koji su varali od antidoping vlasti. On je za informacije kada će određeni sportisti biti podvrgnuti testovima tražio 13.000 dolara u tajnoj istrazi Sandej tajmsa.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kenijski zvaničnik primao mito?

Izvor: B92, 07.Avg.2016

Olimpijski komitet Kenije saopštio je da će se baviti slučajem jednog od svojih atletskih zvaničnika ukoliko se dokažu. optužbe ...On je navodno ponudio da zaštiti sportiste koji varaju na doping testovima..Zamenik šefa kenijskog tima na Igrama u Rio de Žaneiru Džejms Čača, rekao je da bi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.