Kako Srbija može do OI?

Izvor: B92, 11.Feb.2024, 09:28

Kako Srbija može do OI?

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije stigla je na korak od plasmana na Olimpijske igre, ali je jedno promašeno slobodno bacanje odložilo slavlje.

Naša reprezentacija je u drugom kolu kvalifikacija savladala Brazil 72:65, a da smo slavili sa osam razlike izborili bismo "vizu" za Pariz već posle tog meča.

Ivana Raca je u poslednjoj sekundi imala slobodno bacanje koje je promašila, a kalkulacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred poslednje kolo sugerišu da to ne bi trebalo da košta izabranice Marine Maljković.

Srbija posle dva kola ima pobedu i poraz koji im je nanela Nemačka, koja takođe ima polovičan učinak. Brazil ima dva poraza, pa je računica sledeća.

U poslednjem kolu igramo protiv Australije (nedelja, 21 sat), a u tom meču nas pobeda sigurno vodi na Olimpijske igre. Isto tako, ukoliko Nemačka pobedi Brazil plasiraćemo se bez obzira na rezultat našeg meča.

Situacija se, tek blago, kompilikuje ukoliko južnoamerička selekcija savlada "pancerke" sa više od sedam razlike. Tada je bitno, u slučaju poraza od Australije, da to bude sa manjom razlikom od one sa kojom je Nemačka izgubila od te reprezentacije – 32 razlike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.