Kajdoči osvojio srebro

Izvor: RTS, 23.Avg.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kajdoči osvojio srebro

Srpski dizač tegova Tamaš Kajdoči osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Nanđingu u kategoriji preko 85 kilograma. To je druga medalja za srpski tim u Kini, jer je u četvrtak srebro u ekipnoj konkurenciji osvojio džudista Nemanja Majdov.

Kajdoči je do medalje stigao osvojivši 336 bodova, u disciplini trzaj podigao 150 kilograma, a u disciplini nabačaj 186. Zlato je pripalo Simonu Martirosjanu iz Jermenije (391), a bronza Anotniju Kuleu iz Francuske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (327).

"Izuzetno sam zadovoljan i ne mogu da opišem kako se osećam. Moj rekord je veći, ali drago mi je da je ovo bilo dovoljno za medalju. Konkurencija je bila veoma jaka, naročito je kvalitetan takmičar iz Jermenije koji je osvojio zlato. Trener i ja pripremili smo dobru taktiku i moram da zahvalim njemu i Olimpijskom komitetu Srbije, koji me je podržavao tokom pripremnog perioda i sada na takmičenju", rekao je Kajdoči nakon dodele medalja.

Ranije danas kajakaš Bojan Milinković pobedio je Portugalca Luisa Fereiru u sprintu jedan na jedan i izborio plasman u nedeljno polufinale.

"Bojan je vozio fenomenalno. Nije imao tehničkih grešaka. Pokušaćemo sutra da osvojimo medalju. Konkurencija je jaka, ali Bojan ima kvalitet i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je njegov trener Uroš Pavlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.