Kajakaš Zdelar: Olimpijske igre su velika čast

Izvor: B92, 25.Jul.2021, 22:35

Kajakaš Zdelar: Olimpijske igre su velika čast

Srpski kajakaš Bojan Zdelar izjavio je da mu je čast što će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Za sajt KSS naglašava da što se samog takmičenja tiče, u Tokiju neće biti nepoznanica, a raduje se atmosferi olimpijskog sela.

Olimpijske igre su najkvalitetnije takmičenje na svetu i samim tim samo probrani sportisti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imaju priliku da nastupaju na njima. Meni je velika čast što ću sa 21 godinom nastupati prvi put na Olimpijskim igrama. Biću jedan od najmlađih takmičara u mojoj konkurenciji i nadam se što boljem plasmanu. Što se tiče samog takmičenja i konkurencije to je identično kao na našm evropskim i svetskim prvenstvima tako da ni tu ništa nije strano. Ono što je novo jeste cela atmosfera koju Olimpijske igre nose. One su najveće planetarno takmičenje i samim tim zavređuju najveću pažnju. U olimpijskom selu boravi deset hiljada sportista i tu ću imati prilike da se upoznam i da vidim neke od naših najboljih sportista, ali i iz drugih zemalja“, kaže Bojan Zdelar.

Osim u svojoj glavnoj disciplini, jednosedu na 1.000 metara, Zdelar će u Tokiju veslati i u jednosedu na 200 metara.

S obzirom da trke na 200 metara počinju kada se takmičenje u hiljadarki završi, imaću dovoljno vremena da se odmorim i pripremim kako bi i u toj disciplini mogao da dam svoj maksimum“, dodao je on.

Olimpijske igre su počele u petak, neki od sprkih sportista već su osvojili prve medalje i mladi kajakaš uspeh članova srpskog tima vidi kao podstrek za što bolje rezultate.

U poslednje vreme mi je najbitnije da izveslam svoju najbolju trku i da pružim svoj maksimum. Kad to uradim plasman obično bude veoma dobar. Ukoliko uradim sve što treba da uradim, biću zadovoljan i plasmanom“, zaključio je Zdelar.

U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Bojana Zdelara, takmičiće se još i Strahinja Stefanović i Milica Novaković.

Kajakaši put Tokija kreću u ponedeljak 26. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.