KSS odahnuo, kvalifikacioni turnir za OI ostaje u Beogradu!

Izvor: Večernje novosti, 07.Mar.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KSS odahnuo, kvalifikacioni turnir za OI ostaje u Beogradu!

KVALIFIKACIONI turnir za Olimpijske igre u Riju biće odigran od 4. do 9. jula u "Kombank areni", potvrdio je generalni sekretar FIBA Patrik Bauman u razgovoru sa predsednikom KSS Draganom Đilasom na sastanku u Ženevi. Strepnju su pre nekoliko dana unele glasine pojedinih medija da se pojavio predlog da se Beogradu oduzme domaćinstvo, ukoliko se ABA liga prikloni takmičenjima pod okriljem Evrolige. Čak je objavljena i vest >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da bi organizaciju trebalo da preuzme Prag. Umesto toga, šest reprezentacija, među kojima je i Češka, početkom jula boriće se u Beogradu za jedno mesto na olimpijskom košarkaškom turniru. Srbija se nalazi u grupi sa Angolom i Portorikom, u drugoj su selekcije Češke, Letonije i Japana. - Generalni sekretar FIBA Svet Patrik Bauman je u razgovorima pred predstavnicima svih federacija rekao da se nada da se više neće pojavljivati priče kako FIBA razmišlja o oduzimanju domaćinstva kvalifikacionog turnira za OI Srbiji i da će on lično biti u Beogradu tokom održavanja turnira. Time se stavlja tačka na sve glasine koje su se pojavile u javnosti i sada je na nama samo da maksimalno dobro organizujemo turnir i da na njemu pobedimo - prenosi utiske iz Ženeve predsednik KSS Dragan Đilas, napominjući da će se narednih dana održati sastanak sa klubovima učesnicima ABA lige, kako bi se došlo do zajedničkog stava prihvatljivog i za klubove i za FIBA, odnosno za KSS. Organizacija turnira na kojem će "orlovi" imati šansu da prvi put pod imenom Srbije nastupe na OI, košta 3,2 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ĐILAS UVERAVA: Ovo je bila podvala, dobili smo uverenja FIBA!

Izvor: HotSport.rs, 07.Mar.2016

Nakon što je i zvanično potvrđeno da Beograd ostaje organizator kvalifikacionog turnira za OI u košarci, oglasio se i Dragan Đilas.. . . U izjavi za Blic, predsednik KSS rekao je da je danas stavljena tačka na sve nedoumice:. – U razgovorima je generalni sekretar FIBA pred predstavnicima svih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.