KOVAČ OTKRIVA: Da li će Srbija dobiti novog selektora u odbojci

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2020, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOVAČ OTKRIVA: Da li će Srbija dobiti novog selektora u odbojci

Orlovi neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Odbojkaška reprezentacija Srbije, iako aktuelni šampion Evrope, neće igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju jer nisu uspeli da izbore vizu na kvalifikacionom turniru koji je početkom januara održan u Berlinu. Selektor Srbije Sloodan Kovač je u intervjuu za poljski list "Przeglad Sportowy" rekao da je šteta što ova generacija Orlova neće igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Olimpijskim igrama.

- Ključni igrači u timu borili su se sa zdravstvenim problemima. Uroš Kovačević nije igrao na dva meča u italijanskom prvenstvu posle turnira u Berlinu. Nemanja Petrić i Aleksandar Atanasijević imali su slične probleme. Pripreme za kvalifikacioni turnir počeli smo tek 27. decembra, jer je dan pre toga sedmorica igrača igralo u Seriji A. Bilo je malo vremena za pripreme, a već 3. januara smo krenuli za Berlin - otkrio je Kovač.

Veliki problem za Orlove bio je i sistem rada selektora Kovača koji se razlikuje od onoga koji reprezentativci imaju u klubovima.

- Nije čudno što se nisu navikli na moj sistem rada i treniranja. To je normalna situacija. Nije nam pomoglo ni to što smo mečeve grupne faze igrali u terminima između 13.30 i 14.30. Ni psihološki nismo dobro započinjali te utakmice - objasnio je Kovač.

Kovač je preuzeo Srbiju posle Nikole Grbića i samo tri nedelje kasnije se popeo na krov Evrope. Zbog toga su navijači više očekivali i u Berlinu. Posle svega ostaje pitanje i da li će Slobodan Kovač ostati na selektorskoj poziciji.

- To je normalno, jer se od reprezentacije Srbije svaki put očekuju medalje, tako je još od 1995. godine kada smo osvojili bronzanu medalje na EP. Šteta što ova sjajna generacija igrača neće igrati na Olimpijskim igrama. Zbog toga nisam iznenađen gorčinom koju je ostavio turnir u Berlinu - naglasio je Kovač i osvrnuo se na pitanje njegovog ostanka na funakciji. - Da. Moj ugovor je okončan nakon olimpijskih kvalifikacija, ali razgovarao sam sa predsednikom našeg saveza Zoranom Gajićem i rekao mi je da on želi da nastavim ovaj projekat - zaključio je Kovač.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Morana Mamić, jedna od najlepših hrvatskih manekenki

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Nov 5, 2019 at 11:40am PST

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 23, 2019 at 11:45am PDT

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 20, 2019 at 2:45pm PDT

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 17, 2019 at 7:46am PDT

A post shared by 𝓜𝓸𝓻𝓪𝓷𝓪 𝓜𝓪𝓶𝓲ć (@morana_mamic) on Oct 15, 2019 at 12:32pm PDT
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.