Jovanovići briljirali na prvenstvu Srbije u Jagodini

Izvor: KGsport.info, 25.Feb.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovići briljirali na prvenstvu Srbije u Jagodini

Sinoć su u jagodinskoj hali „Jassa“ pred više od tri hiljade gledalaca održane finalne borbe pojedinačnog prvenstva Srbije u olimpijskom stilu boksa. Među finalistima bili su i bokseri kragujevačkog Radničkog, ukupno njih četvorica, a najuspešniji su bili braća Jovanovići, Aleksandar i Slobodan, koji su se okitili titulama u konkurenciji mladih boksera (2000. i 2001. godište).
Aleksandar je trijumfovao >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << u muva kategoriji (do 52 kg), savladavši u finalu Stefana Markovića iz Novog Sada sa 2:1. Prethodno je Aleksandar bio bolji od Ognjena Nedeljkovića iz BK Braća Ribać posle prekida u drugoj rundi.
Slobodan Jovanović je briljirao u poluteškoj kategoriji (do 81 kg), gde je u polufinalu pobedio Danijela Jakimovskog iz pančevačkog Profesionalca sa 2:1, a zatim u finalu bio bolji od Bojana Stanojkovića, člana Bokserskog kluba KS 037 iz Kruševca, sa maksimalnih 3:0.
Pored osvojene titule, Slobodanu Jovanoviću je pripalo i laskavo priznanje za najboljeg tehničara u konkurenciji mladih boksera.
Slobodan Jovanović proglašen je za najboljeg tehničara u konkurenciji mladih boksera
Sreće u finalnim borbama nisu imali Miroslav Stefanović u uzrastu mladih boksera i Trifun Dašić u seniorskoj konkurenciji. Stefanović je u superteškoj kategoriji (do 91 kg) u finalu izgubio od Minje Popova iz Kikinde prekidom u trećoj rundi, dok je Trifun Dašić u srednjoj kategoriji (do 75 kg) posle sjajne borbe izgubio na poene (1:2) od Sandra Poletana iz zrenjaninskog Petrovgrada.
Bronzanu medalju osvojio je Dejan Dašić u velter kategoriji (do 69 kg) kod seniora, a istim odličjem okitio se i član Bokserskog kluba Lukač Lazar Pantić u bantam kategoriji (do 56 kg) mladih boksera.
Na ovom prvenstvu učestvovalo je 123 boksera iz gotovo svih srpskih gradova, što je rekordan broj učenika u poslednjih deset godina.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.