Još jedna medalja na turniru Olimpijske nade za strelkinju iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2023, 16:48

Još jedna medalja na turniru "Olimpijske nade" za strelkinju iz Niša

U apsolutnoj konkurenciji kadeta i juniora u disciplini puška na 27. turniru "Olimpijske nade" u Njitri takmičarka Streljačkog kluba Niš 1881 Ljiljana Cvetković osvojila je bronzanu medalju. Pre nje, do srebrnoh odličja stigla je njena klupska drugarica Natalija Pavlović.

Poslednjeg dana turnira svi učesnici su se nadmetali u jedinstvenoj, apsolutnoj, konkurenciji. Bronzanu medalju osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je Nišlijka Ljiljana Cvetković.

Kadetkinja Niša 1881 je u kvalifikacijama bila najpreciznija sa 626,3 kruga, a u finalu je bila treća iza dve mađarske takmičarke. U finale iste discipline plasirala se i Iva Rakonjac i zauzela sedmo mesto - kažu u Strejačkom savezu Srbije.

Tokom dvodnevnog nadmetanja u slovačkoj Njitri, na kome su učestvovali strelci iz 11 zemalja, takmičari iz Srbije su izborili 13 plasmana u finala i osvojili pet odličja.

Pre Ljiljane, srebrnu medalju u konkurenciji puška osvojila je Natalija Pavlović. Medalje za srpsku reprezentaciju osvojili su i Anja Knežević, Anđelija Stevanović i Uroš Aleksić.

Prvog dana, zlato u konkurenciji juniorki puškom osvojila Anja Knežević. Do medalja u kadetskoj konkurenciji došle su Natalija Pavlović (srebro, puška),Anđelija Stevanović (bronza, puška) i Uroš Aleksić (bronza, puška).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.