Jasna Šekarić među 10 veličanstvenih  - osmi put na Olimpijskim igrama

Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasna Šekarić među 10 veličanstvenih - osmi put na Olimpijskim igrama

Srpska reprezentativka u streljaštvu Jasna Šekarić ispunila je sedmim mestom vazdušnim pištoljem na prvenstvu sveta u Granadi normu za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Šekarićeva je izborila vizu za Rio pošto je šestoplasirana Mađarica Renata Tobai Silke već osvojila normu malokalibarskim pištoljem.

Šekarićevoj će Igre u Riju biti osme u karijeri, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a do sada je osvojila pet olimpijskih medalja - zlato i srebro u Seulu 1988, kao i tri srebra - na Igrama u Barseloni 1992, Sidneju 2000. i Atini 2004.

A koliko je sam njen plasman na osme Igre veliki podvig najbolje ilustruje podatak da je u istoriji olimpijskih takmičenja do sada samo devet ljudi toliko puta učestvovalo na najvećoj sportskoj manifestaciji na planeti.

Kanađanin Jan Miler (konjički sport) neprikosnoven je sa 10 nastupa, dok Austrijanac Hubert Raudašl (jedrenje) i Letonac Afanasijs Kuzmins (streljaštvo) imaju po devet. Na koti osam su Italijani Pjetro i Rajmondo  d’Inzeo (konjički sport), Darvard Nouls (Velika Britanija i Bahami, jedrenje), Danac Pol Elvstrem (jedrenje), Slovenac Rajmond Debevec (streljaštvo) i za sada jedina dama u top deset Jozefa Idem Gverini (Zapadna Nemačka i Italija, kanu).

Od Rija u probranom društvu biće i Jasna Šekarić. Ikona sporta!

Inače, pre Šekarićeve, u reprezentaciji Srbije u streljaštvu olimpijsku kvotu ispunila je i Andrea Arsović u gađanju vazdušnom puškom.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jasna Šekarić ispunila olimpijsku normu za OI u Riju 2016.

Izvor: Press, 12.Sep.2014

Šekarićeva je izborila vizu za Rio pošto je šestoplasirana Mađarica Renata Tobai Silke već osvojila normu malokalibarskim pištoljem...Šekarićevoj će Igre u Riju biti osme u karijeri, a do sada je osvojila pet olimpijskih medalja - zlato i srebro u Seulu 1988, kao i tri srebra - na Igrama u...

Nastavak na Press...

Srbija šampion sveta, Šekarićeva osvojila olimpijsku vizu

Izvor: DobreVesti.rs, 12.Sep.2014

GRANADA - Peti dan na 51. Šampionatu sveta u Granadi i još dve velike radosti za srpsko streljaštvo: ženska seniorska reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem osvojila je zlatnu medalju  sa 1.142 kruga (Šekarić 382, Veličković 381, Arunović 379) dok je Jasna Šekarić sedmim mestom...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.