Iva Petrović i Ljiljana Cvetković u 15 minuta: Želja je zlato na Olimpijskim igrama

Izvor: JužneVesti.com, 10.Apr.2023, 09:58

Iva Petrović i Ljiljana Cvetković u "15 minuta": Želja je zlato na Olimpijskim igrama

Početak aprila u sportskom Nišu obeležile su dve mlade sportistkinje iz dva različita sporta - Iva Petrović, takmičarka Tekvondo kluba Asteriks je zauzela prvo mesto na svetskoj rang-listi, od evropskih takmičarki u kategoriji juniorki do 63 kg, a Ljiljana Cvetković iz Streljačkog kluba Niš 1881 je sa ekipom osvojila Prvenstvo Srbije u disciplini vazdušna puška i uzela pojedinačnu bronzanu medalju.

Iva Petrović - ovogodišnji cilj Evropsko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prvenstvo; foto: JV Tekvondo i streljaštvo, na prvi pogled, nemaju mnogo toga zajedničkog, ali ono što je slično - sa skoro svih velikih takmičenja donesu neku medalju za Srbiju. Tako je i u Nišu, dve mlade sportistkinje u ova dva sporta donele su brojne radosti, ali i nagovestile da najbolje tek dolazi.

Iva Petrović se sprema za Evropsko prvenstvo koje je avgusta u Talinu gde je Ljiljana Cvetković bila sredinom marta i osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušna puška u ekipnoj konkurenciji, a ima i četvrto mesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Želja im je jednaka - zlato na Olimpijskim igrama, ali i posvećenost, trud, rad i ljubav prema svom sportu, rekle su u emisiji "15 minuta".

Moj najveći cilj je zlato na Olimpijskim igrama i volela bih da mi se to ostvari. Volela bih da u seniorima uzmem neku evropsku i svetsku medalju, kao i da budem član seniorske reprezentacije - kaže Iva.

Isto mi je želja da uzmem zlatnu olimpijsku medalju, da budem najbolja među seniorima, a do tada želim da se pokažem najbolje u juniorima. Ali, zlato na Olimpijskim igrama je glavni cilj - kaže Ljiljana.

Ljiljana Cvetković: U streljaštvu može mnogo toga da se nauči; foto: JV Tekvondo i streljaštvo su sportovi koji su nam poslednjih godina donosili velike radosti od Olimpijskih igara do različitih svetskih i evropskih takmičenja. Ne spadaju u najpopularnije, ali su preporuka obe niške sportistkinje:

Atraktivan je sport i volela bih da probaju nešto novo, ne samo fudbal, košarku. Prelepa je veština - rekla je Iva.

Da probaju nešto novo jer su streljaštvo i tekvondo manje popularni nego fudbal, košarka, odbojka. Može mnogo toga da se nauči. Lepo je putovati u zemlji, van zemlje, kao folklor - svuda se putuje - kaže Ljiljana.

Zašto su se odlučile na ove sportove, koji su im planovi za ovu i naredne godine, ali i kako je raditi sa Vladanom Nikodijevićem (tekvondo) i Lidijom Mihajlović (streljaštvo), pogledajte u emisiji "15 minuta" na početku teksta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Švjontek neprikosnovena, najbolja Srpkinja 125.

Izvor: B92, 10.Apr.2023

Najbolje rangirana srpska teniserka napredovala je za dve pozicije i na novoj WTA listi zauzima 125. mesto...Aleksandra Krunić na 125. mestu ima 523 boda, dok je Olga Danilović napravila jedan korak napred i sada je 135. teniserka sveta sa 491 bodom...Prvo mesto na svetskoj rang-listi sigurno čuva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.