Italijani: Evropa ima premalo timova na Olimpijskim igrama

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani: Evropa ima premalo timova na Olimpijskim igrama

Broj mesta koji je dodeljen evropskim selekcijama na košarkaškom olimpijskom turniru je predmet mnogih sporenja. Glas protiv trenutne kvote podigao je Danilo Galinari. Italijani će, inače, u najjačem sastavu igrati predstojeće kvalifikacije.
Košarkaš Sakramenta Marko Belineli rekao je da će svi italijanski reprezentativci igrati kvalifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Italija je na prvenstvu Evrope zauzela šesto mesto i stekla pravo učešća na kvalifikacionom turniru, koji će biti održan u julu.
"Bili smo sjajan tim na Evropskom prvenstvu. Nismo dobro odigrali prvi meč protiv Turske, ali smo se onda probudili. Svi ćemo igrati na kvalifikacion turniru. To je nešto posebno i želimo da vratimo Italiju na Olimpijske igre", rekao je Belineli.
Belineli je na EP prosečno postizao 16,3 poena i uz Galinarija (17,9), Đentila (16,8) i Barnjanija (14,8) bio glavni igrač "azura".
Upravo je Danilo Galinari izneo zanimljivu opservaciju vezanu za sam način odlaska na Olimpijski turnir i broj ekipa iz Evrope koje na njemu igraju.
„Skandal je da samo 12 ekipa igra na Olimpijskim igrama. Dva mesta za Evropu nisu dovoljna. Na Svetskom prvenstvu u Španiji u četvrtfinalu je bilo šest ekipa iz Evrope. Evrobasket je najjače kontinentalno takmičenje i pravedno bi bilo dati Evropi više mesta", istakao je košarkaš Denver Nagetsa.  
Tri predolimpijska turnira biće održana od 5. do 11. jula 2016. godine, a FIBA će odluku o domaćinima saopštiti 23. novembra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Belineli: Svi ćemo igrati kvalifikacije za Rio

Izvor: Blic, 23.Sep.2015

Košarkaš Sakramenta, Marko Belineli, rekao je da će svi italijanski reprezentativci igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine...Italija je na prvenstvu Evrope zauzela šesto mesto i stekla pravo učešća na kvalifikacionom turniru, koji će biti održan u julu..."Bili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.