Italija nadigrala Srbiju za plasman na OI

Izvor: RTS, 11.Avg.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija nadigrala Srbiju za plasman na OI

Odbojkaši Italije savladali su Srbiju sa 3:0 po setovima 25:16, 25:19, 25:19 i plasirali se na Olimpijske igre u Kini narednie godine.
Reprezentacija Srbije nije uspela da parira Italijanima na domaćem terenu. Tek na momente naša selekcija je pretila protivniku, naročito u trećem setu, ipak nedovoljno da se ugrozi pobeda protivnika. Naši odbojkaši imaće novu šansu da obezbede olimpijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vizu na kontinentalnim kvalifikacijama, koje se igraju u januaru 2020. godine.

Italijani su od samog starta delovali sigurnije. Naše nikako nije služio servis, što je olakšalo posao protivniku, koji je ubedljivo dobio prvi set. Slična slika i u nastavku, a tek u drugom setu naši su uspeli da ostvare prvi blok.Protivnik je bio boljii lako priveo set kraju.
Najveći otpor naša selekcija je pružila u trećem setu. U nekoliko navrata su bili na korak od preokreta. Međutim, u odlučujućim monetima Italijani su uspeli da se odlepe i stignu do zaslužene pobede.
Tok meča:
22.52 – Kraj meča. Srbija - Italija 19:25.

22.44 – Drugi tehnički tajm-aut, Srbija - Italija 15:16. Italijani posle pauze vezuju četiri poena i preokreću rezultat - 10:8. Selektor Grbić pokušava da tajm-autom prekine ovu seriju protivnika. Italijani potom dolaze do četiri poena prednosti - 14:10. Naši uspevaju da uzvrate istom merom i izjednače na 14:14. Do drugog tehničkog tajm-auta protivinik ima minimalnu prednost.
22.30 – Prvi tenički tajm-aut, Srbija - Italija 8:6. Ravnopravna igra na startu trećeg seta. Naši uspevaju iz takve igre da stignu do prednosti i na prvu pauzu odu sa dva poena prednosti.
22.16 – Kraj drugog seta, Srbija - Italija 20:25. Nakon sledećeg poena Italijana za 21:18, selektor Grbić je tražio tajm-aut. Potom protivnik uspeva da veže tri poena i povede sa 24:19. Italija koristi prvu set loptu i osvaja i drugi set.
22.11 – U finiš drugog seta ušlo se pri vođstvu protivnika od 20:18.
22.03 – Drugi tehnički tajm-aut, Srbija - Italija 13:16. Nastavljena je igra poen za poen. Italijani uspevaju da održe prednost i asom u poslednjem poenu povećavaju na plus tri.
21.54 – Prvi tehnički tajm-aut, Srbija - Italija 6:8. Igra poen za poen u drugom setu. Ipak protivnik na prvoj pauzi ima dva poena prednosti.
21.42Kraj prvog seta, Srbija - Italija 16:25. Nakon još jednog poena za Italijane, selektor je ponovo uzeo tajm-aut. Naši nisu uspeli da uzvrate, pa Italijani mirno privode set kraju.
21:32 – Drugi tehnički tajm-aut, Srbija - Italija 11:16. Italijani uspevaju da povedu sa sedam razlike. Naši su potom povezali redove i smanjili zaostatak na četiri poena. Do drugog tehničkog tajm-auta protivnik ima prednost od pet poena.
21.22 – Na prvom tehničkom tajm-autu Italija vodi sa 8:2.  Nakon uvodnih poena - 1:1, Italijani vezuju četiri i vode sa 5:1, što je primoralo selektora Grbića da tajm-autom preseče seriju protivnika. Italijani nastavljaju sa boljom igrom i na prvoj pauzi vode sa šest razlike.
21.15 – Počeo je meč u Bariju...

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.