Italija i Argentina igraju u čast pape Franje

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Apr.2013, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija i Argentina igraju u čast pape Franje

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) potvrdila je da je uputila zvanični poziv Fudbalskoj asocijaciji Argentine (AFA) da dve selekcije u avgustu odigraju prijateljski meč u čast novoizabranog pape Franje.
(FOTO: Rojters)
Potvrđujemo da smo danas poslali zvanično pismo i poziv generalnom sekretaru Argentinske federacije Migelu Silvi – navodi se u saopštenju FIGC.
Ideju da se odigra ova prijateljska utakmica inicirao je selektor Italije Ćezare >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Prandeli, koji je predložio da dve ekipe zajedno posete Vatikan, a potom u istom autobusu stignu na Olimpijski stadion u Rimu.
Papa Franja je prošlog meca postao prvi Južnoamerikanac na čelu katoličke crkve, a njegovi roditelji su Italijani.
On je istovremeno i veliki zaljubljenik u fudbal i navijač San Lorenca.


Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italija i Argentina igraju u čast pape Franje

Izvor: Kurir, 02.Apr.2013

Papa Franja je veliki ljubitelj fudbala i navijač San Lorenca..RIM - Italijanska fudbalska federacija (FIGC) potvrdila je da je uputila zvanični poziv Fudbalskoj asocijaciji Argentine (AFA) da dve selekcije u avgustu odigraju prijateljski meč u čast novoizabranog pape Franje..."Potvrđujemo da smo...

Nastavak na Kurir...

Italija i Argentina u čast pape

Izvor: B92, 02.Apr.2013

Italijanska fudbalska federacija uputila je zvanični poziv Fudbalskoj asocijaciji Argentine da dve selekcije u avgustu prijateljski meč u čast pape Franje..."Potvrđujemo da smo poslali zvanično pismo i poziv generalnom sekretaru Argentinske federacije Migelu Silvi", navodi se u saopštenju Fudbalske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.