II: Majer i Štoh heroji dana

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

II: Majer i Štoh heroji dana

Drugog dana takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju podeljeno je osam setova medalja, a epitet heroja poneli su Matijas Majer i Kamil Štoh.

Majer je trijumfovao u spustu i tako doneo Austriji prvo zlato posle 12 godina u najprestižnijoj alpskoj disciplini na Olimpijskim igrama.

23-godišnji Austrijanac je slavio ispred Kristofa Inerhofera iz Italije i norveškog skijaša Ćetila Jansruda.

Štoh je postao novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijski šampion u ski skokovima sa normalne skakaonice, ubedljivim trijumfom ispred Slovenca Petera Prevca i Andersa Bardala iz Norveške.

Titule osvojene pre četiri godine u Vankuveru u Sočiju su redom odbranili Anastasija Kuzmina u sprintu na 7,5 kilometara i Feliks Loh u sankanju.

Novo zlato osvojila je Holanđanka Iren Vist u brzom klizanju na 3.000 metara, dok je novo najsjajnije odličje osvojio Jegvenij Pljuščenko, ovoga puta u okviru timskog takmičenja sa Rusijom. Na taj način, legendarni klizač je doneo prvo zlato organizatorima Igara u Sočiju.

U kros-kantri skijatlonu zlato je osvojio Švajcarac Dario Kolinja, dok je dominaciju Amerikanaca u novoj snouborderskoj disciplini sloupstajl potvrdila Džejmi Anderson. Takođe, takmičenje u sloupstajlu je obeležila Dženi Džons, koja je osvojila prvu medalju za Veliku Britaniju na snegu posle 90 godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.