IGRAČI RAZOČARANI: Žal, bes, svega ima...

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 12:39

IGRAČI RAZOČARANI: Žal, bes, svega ima...

Ima još mogućnosti, ali ne sa ovakvom igrom.

Posle ubedljivo izgubljenih mečeva protiv Japana i Sjedinjenih Američkih Država, srspki odbojkaši su poraženi su i u poslednjem kolu  kvalifikacija za Olaimpijske igre od Slovenije sa 3:0 (25:22, 25:23, 25:21).

Naravno, da su izabranici Igora Kolakovića nezadovoljni posle svega.

- Završili smo ovaj turnir neslavno po nas. Očigledno nismo u ovom trenutku uspeli da se borimo sa ovako jakim protivnicima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ostaje žal, ali moramo da gledamo dalje, da se borimo za bodove, da igramo maksimalno kroz Ligu nacija i da preko rang liste obezbedimo mesto na Olimpijskim igrama - rekao je Vuk Todorović.

Srbija je turnir u Tokiju završila na petom mestu na tabeli grupe B sa skorom od tri pobede i četiri poraza.

- Nažalost, tako je. Teško je šta i reći. Žal, bes, svega ima. Očigledno nismo rešili probleme koje smo imali i pre Evropskog prvenstva, sve te povrede nismo sanirali, nismo došli do forme i igre koju smo imali u Ligi nacija. Izgovore možemo tražiti ili ne. Ali to je realnost. Nismo pokazali svoju igru čak ni na trenutke. Toliko za ove kvalifikacije - priznao je Marko Ivović.

Srbija još ima šansu da se ipak nađe na Olimpijskim igrama, pošto će pet ekipa putovati u Pariz na osnovu pozicije na rang listi, koja će biti objavljena u junu naredne godine po okončanju preliminarne faze Lige nacija.

- Naravno, šanse postoje. Ovog momenta je to nada koja postoji. Čekamo sledeće leto. Ali teško je sada pričati o tome. Ipak, verujem da ćemo se plasirati, da ćemo pokazati mnogo bolju igru uopšte - zaključio je Ivović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.