Hrvatska rekorderka navijač Srbije u Riju

Izvor: Mondo, 15.Avg.2016, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska rekorderka navijač Srbije u Riju

Olimpijska i svetska šampionka Sandra Perković druži se i pruža podršku svim sportistima iz bivše Jugoslavije u Riju. U Brazilu će navijati za Ivanu Španović, Asmira Kolašinca...

Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Tenzije između Srba i Hrvata ne jenjavaju godinama, što, nažalost, osećaju i sportisti. Ipak, ima i onih koje te stvari ne dotiču.

Hrvatska bacačica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << diska Sandra Perković druži se sa svim sportistima sa prostora bivše Jugoslavije na takmičenjima širom sveta, pa tako i na Olimpijskim igrama u Riju.

"Simpatično mi je to što se svi držimo zajedno. Bosanci dolaze kod nas na terapije, ja idem kod Slovenaca, oni kod Srba. Jako je bitno to što smo zajedno, tako smo jači, dobra je atmosfera...", prokomentarisala je za "Kurir" Sandra Perković.

"Mi iz zemalja bivše Jugoslavije se uvek držimo zajedno, jer lepše je družiti se sa našim čovekom, nego sa nekim strancem. Žao mi je što smo se raspali, jer mislim da bismo bili najjača sila – jači od Nemaca, Rusa i Amerikanaca", poručila je Sandra Perković.

Hrvatska rekorderka, olimpijska i svetska šampionka, u odličnim je odnosima sa srpskom atletičarkom Draganom Tomašević, koja joj je konkurencija na takmičenjima.

"Naši odnosi su odlični, zajedno treniramo već dugo i to po nekoliko meseci u Medulinu. Nas dve smo već mnogo saveta podelile jedna drugoj", otkrila je Sandra.

U Riju će posebno navijati za Ivanu Španović.

"Ivanu najčešće srećem na velikim mitinzima i takmičenjima. Jedva čekam da se družimo ovde. Navijaću za nju, jer to uvek činim, i ne vidim zašto ne bih i sada. Moje srce je veliko kada ona pobeđuje, kao što je i njeno kada ja pobeđujem", rekla je Perković i navela da i Asmira Kolašinca vidi u trci za medalju u Riju.

Ona je poslala i poruku na kraju.

"Ovo je poruka za ljude u Srbiji i za sve nas. Mi sportisti se ceo život spremamo za Olimpijske igre i želimo da baš tada budemo najbolji i da predstavljamo svoju zemlju. Neka svi oni koji su ispred malih ekrana stisnu čvrsto palčeve, jer će svako od nas dati celog sebe u takmičenju, a navijači neka navijaju za nas", poručila je olimpijska pobednica iz Londona 2012. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.