Hrvatska ostvarila istorijsku pobedu i zakazala duel sa Srbijom

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 12:35

Hrvatska ostvarila istorijsku pobedu i zakazala duel sa Srbijom

Odbojkašice Hrvatske ostvarile su prvu pobedu u svom debitantskom nastupu u Ligi nacija.

Izabranice Ferhata Akbaša su nakon prvog osvojenog seta u duelu sa olimpijskim šampionom, selekcijom SAD (1:3), uspele da upišu i prvu pobedu.

Ono što su najavile u tom meču su realizovale već u narednom gde su bile bolje od Južne Koreje rezultatom 3:0 (25-23, 25-21, 25-14).

Taj trijumf je došao u 2. kolu dela turnira koji se igra u Braziliji, nakon prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet poraza.

Do pobede su tu selekciju predvodile kapiten Martina Šamadan sa 16 poena, Dijana Karatović je dodala 11 poena, Andrea Mihaljević devet, Ema Strunjak osam, a Laura Miloš sedam poena.

To je bilo dovoljno za trijumf nad azijskom selekcijom koja se za sada muči u ovogodišnjem izdanju Lige nacija gde nisu osvojile niti jedan set.

“Odradile smo sve ono što je trener zamislio. Imale smo ideju kako igrati protiv Koreje i napokon smo profunkcionisale. Osećam se pomalo prestaro, a posebno sam srećna zbog ovih najmlađih saigračica koje su se zdušno borile da dođemo do prve i istorijske pobede”, rekla je Šamadan.

Hrvatska u narednom kolu igra protiv selekcije Srbije koja za sada ima dve pobede i pet poraza, a u prethodnom su savladale Tajland iako su bile u zaostatku od dva seta.

Taj meč je na programu u noći između subote i nedelje u dva časa izjutra po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.