Hrvati besni: Argentinci igrali ragbi!

Izvor: Sportske.net, 10.Avg.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati besni: "Argentinci igrali ragbi!"

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aca Petrović osuo je paljbu po sudijama noćašnjeg duela sa Argentinom i istakao da je protivnik igrao ragbi a ne košarku.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske jutros je poražena od Argentine u okviru drugog kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a utakmicu je obeležio veliki broj tehničkih grešaka i nervoza među reprezentativcima i članovima stručnog štaba selekcije Hrvatske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Selektor Aca Petrović osuo je nakon meča paljbu po sudijama i istakao da je kriterijum bio sporan, posebno u trenutku kada su Argentinci "počeli da igraju ragbi".

"Ne znam zašto je došlo do promene kriterijuma kod suđenja, ali u drugom poluvremenu se igrao argentinski ragbi, a ne košarka. Još sam vruć od utakmice, ali suđenje u drugo poluvremenu stvarno nije imalo smisla" rekao je Petrović.

Argentina je u meču koji je završen rano jutros slavila rezultatom 90:82 i tako upisala drugi trijumf, dok je Hrvatska doživela prvi poraz.

"Na njihovu prljavu igru smo naseli, počeli smo da prigovaramo i zato smo dobili čak pet tehničkih na utakmici. Ja mogu biti isključen jer imam pomoćnika koji će me zameniti, ali ono što je Simon učinio početkom treće četvrtine je glupost i to se ne radi. Ponavljam, još sam pod utiskom, pa ne bih hteo nešto ishitreno reći" zaključio je Petrović.

Reprezentaciju Hrvatske već u trećem kolu očekuje ozbiljan test jer se sastaje sa domaćinom turnira Brazilom, dok će Argentina na megdan Litvaniji i to bi trebalo da bude okršaj za prvo mesto na tabeli imajući u vidu da je Španija već izgubila dve utakmice.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Košarka

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) PRVI PORAZ SRPKINJA U RIJU: Svetske šampionke Amerikanke prejake za naše odbojkašice

Izvor: Kurir, 10.Avg.2016

...Srpkinjama je to prvi neuspeh u Riju posle uvodne dve pobede u Grupi B nad Italijom i Portorikom Amerikanke sada jedine imaju maksimalni učinak posle tri kola u grupi..Naša selekcija će do kraja grupne faze igrati protiv još protiv Kine i Holandije u borbi za što bolji plasman pred četvrtfinale..Izabranice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.