Het-trik olimpijskih zlata za Gajzenberger

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 17:05

Het-trik olimpijskih zlata za Gajzenberger

Nemačka takmičarka Natali Gajzenberger osvojila je u Pekingu treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju u sankanju u singlu.

Gajzenberger je pobedila rezultatom 3:53,454 minuta. Ona je trostruka olimpijska šampionka u singlu, nakon što je trijumfovala u Pjongčangu 2018. i četiri godine ranije u Sočiju.

Takođe ima i dva olimpijsko zlata u ekipnoj konkurenciji iz Sočija i Pjongčanga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i bronzu u singlu iz Vankuvera 2010. godine.

Srebrnu medalju danas je osvojila Ana Berejter iz Nemačke sa zaostatkom od 0,493 za pobednicom, a bronzu ruska takmičarka Tatjana Ivanova sa 1,053 sekunde zaostatka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.