Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021, 17:38

Grad planira dva zatvorena olimpijska bazena do kraja godine

S obzirom na to da Novi Sad, usled problema na sanaciji bazena na Spensu već više od 14 meseci nema zatvoreni olimpijski bazen, iz kabineta gradonačelnika za 021.rs navode da je do kraja godine planirano da Novi Sad dobije dva funkcionalna natkrivena olimpijska bazena, čije će korišćenje biti moguće i tokom zimskog perioda.

Rekonstrukcija jedinog zatvorenog olimpijskog bazena u Novom Sadu počela je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << maju prošle godine, te je završetak sanacije bio planiran za sredinu avgusta. Radovi su završeni tek 16. novembra prošle godine, ali tada bazen nije pušten u rad.

Probleme na sanaciji bazena na Spensu otkrio je 021.rs u januaru ove godine. Usledilo je ograđivanje dva od tri izvođača radova, što nije naišlo na razumevanje gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Osim pucanja dna bazena, popucale su pločice, curile su nove instalacije, a voda se zbog nepravilnog nagiba u bazenu izlivala.

Ponovljena sanacija, kako je najavljeno, radiće se prema projektu FTN-a za čiju su objavu probijeni rokovi, a koji bi prema najavama šefa kabineta gradonačelnika Žarka Mićina trebalo da bude gotov 30. aprila ove godine, posle čega će uslediti rekonstrukcija.

S obzirom na to da Novi Sad, već više od godinu dana nema olimpijski bazen koji može da se koristi tokom čitave godine, gradski urbanisti u martu su predložili natkrivanje bazena na Sajmištu.

Iz kabineta gradonačelnika Novog Sada za 021.rs kažu da SPC "Vojvodina" priprema idejno rešenje za natkrivanje olimpijskog bazena na Sajmištu, a Grad će kroz rebalans budžeta obezbediti sredstva za projektovanje i izvođenje radova.

"Precizan datum kada će radovi na natkrivanju bazena biti završeni biće definisan kroz projektnu dokumentaciju, a planirano je da radovi otpočnu krajem leta i završe se najkasnije do kraja godine", kaže za 021 Mićin.

On najavljuje da će plivačima, takmičarima u sportovima na vodi i građanima do kraja godine biti omogućeno korišćenje dva olimpijska bazena u Novom Sadu.

Što se takmičara tiče, iz kabineta gradonačelnika kažu da su zbog nemogućnosti korišćenja bazena na Spensu posredstvom Uprave za sport i omladino organizovali korišćenje bazena u SC "Slana bara" obezbeđeni uslovi za treniranje za sve takmičare sportova u vodi, od pionirske do seniorske selekcije.

Autor: Ivan Kuzmanović - ivan.kuzmanovic@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad dobija dva zatvorena olimpijska bazena

Izvor: B92, 20.Apr.2021

S obzirom na to da Novi Sad, usled problema na sanaciji bazena na Spensu već više od 14 meseci nema zatvoreni olimpijski bazen, iz kabineta gradonačelnika navode da je do kraja godine planirano da Novi Sad dobije dva funkcionalna natkrivena olimpijska bazena, čije će korišćenje biti moguće i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.