Golman Vardara suspendovan zbog politike

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 18:26

Golman Vardara suspendovan zbog politike

Olimpijski komitet Severne Makedonije (OKSM) objavio je da je suspendovao na četiri godine golmana Rukometnog kluba Vardar iz Skoplja Borka Ristovskog.

Prema Disciplinskoj komisiji, Ristovski je kažnjen jer je "kao predstavnik političke stranke u televizijskoj emisiji 'Za ili protiv', 2. marta, iznosio grube laži, klevete i širio neistine na račun predsednika OKSM Daniela Dimevskog, koje bi mogle biti štetne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i po taj komitet, federacije članice i sportiste".

Time je, kako se navodi u odluci koja je doneta na raspravi 4. aprila (mok.org.mk), "optuženi Ristovski prekršio član 17 Disciplinskog pravilnika OKSM" i "zabranjeno mu je da radi u olimpijskim sportovima četiri godine".

Kao otežavujuće okolnosti Ristovskom je uzeto to da, kako je navedeno, "optuženi pokazuje posebnu odlučnost i bezobzirnost, da se nije pokajao i javno izvinio predsedniku OKSM, da vrši političku propagandu i da u kontinuitetu nastupa klevetnički i prema drugim sportistima i sportskim funkcionerima".

Protiv odluke Disciplinske komisije 40-godišnji Ristovski u roku od osam dana može podneti žalbu Upravnom odboru OKSM.

Prijavu protiv Ristovskog je u martu podneo predsednik OKSM Dimevski, a rešenje je dostavljeno i Rukometnoj federaciji Makedonije (RFM) i Rukometnom klubu "Vardar 1961".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.