Filipović na cilj stigao 46.

Izvor: NiskeVesti.rs, 19.Avg.2016, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipović na cilj stigao 46.

Nenad Filipović, niški "dugoprugaš" koji je danas hodao 50 kilometara na Olimpijskim igrama u Brazilu, završio je trku na 46. mestu, bolji od njega je bio Vladimir Savanović koji je trku završio na 42. mestu za četiri sata, 15 minuta i 53 sekunde, dok je brat Predrag Filipović od srpskih predstavnika stigao poslednji 49.

Niški takmičar Nenad Filipović bio je u današnjoj trci 46. (4:25:41) od ukupno 80 hodača. Nije uspeo da obori lični rekor koji je 3 sata, 59 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << i 17 sekundi iako mu je to bio jedan od ciljeva.
Danas je zlato na Olimpijadi osvojio Slovak Matej Tot koji je ovu deonicu prešao za tri sata, 40 minuta i 58 sekundi.
Nenad Filipović je Nišlija od 2006. godine kada se doselio iz Vlasotinca, a posle učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine ovo mu je treće učešće na Olimpijadi.
Od ministra sporta Vanje Udovičića, kao i od niškog grdaskog rukovodstva dobio je obećanje da će se njegova teška materijalna situacija rešiti a njemu pronaći posao u struci.
Važna je borba! Filipović je za Nišlije cilj prošao prvi! Bravo!

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.