Izvor: Pančevac-online.com, 27.Sep.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekipa OŠ „Đura Jakšić” najbolja na „Olimpijskom druženju”

Danas je na platou ispred Gradske uprave priređeno „Olimpijsko druženje” u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Vojvođanske banke. Glavni gost na ovoj manifestaciji, koja za ciljeve ima razvijanje takmičarskog duha i promovisanje pravih olimpijskih vrednosti, svakako je bio Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Pored našeg proslavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Pančevac-online.com << košarkaša, prisutnima su se obratili i Darinka Miljanović Oka, direktorka pančevačke filijale Vojvođanske banke, kao i Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport. Oni su okupljenim učenicima četvrtog, petog i šestog razreda pančevačkih osnovnih škola poželeli sreću u takmičenju.

Deca su se nadmetala u različitim sportskim igrama i u kvizu znanja. Za najbolji tim proglašena je ekipa škole „Đura Jakšić”, koja je sa osvojenih 85 poena trenutno prvoplasirana u Srbiji!

Do sada su „Olimpijska druženja” održana u Kragujevcu i Leskovcu, a u narednom periodu biće priređena i u Nišu i Zemunu. Nakon toga će osnovci iz „Đure Jakšića”, zajedno s pobedničkim ekipama iz preostala četiri grada, učestvovati u finalnom rangiranju i borbi za nagradu od 1.000 evra. Taj poklon obezbedila je Vojvođanska banka, a novac je namenjen opremanju prvoplasirane škole sportskim rekvizitima.

Pogledajte delić atmosfere s današnjeg druženja:

D. K.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Pančevac-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Divac: Kroz Olimpijsko druženje edukujemo osnovce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2014

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je danas da školske sportske igre za cilj imaju edukovanje osnovaca..."Ovo je već peta godina za redom kako zajedno organizujemo druženja s najmlađima širom Srbije. Ovo je prilika da se deca takmiče i nauče o našoj sportskoj tradiciji,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Pančevac-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Pančevac-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.