Dve osobe učesnici na OI hospitalizovane zbog Kovid 19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2021, 08:05

Dve osobe učesnici na OI hospitalizovane zbog Kovid 19

Dve osobe iz inostranstva koje prisustvuju Olimpijskim igrama u Tokiju, trenutno su hospitalizovane zbog kovid-19, potvrdili su danas organizatori.

Nijedan slučaj nije ozbiljan, a treća osoba koja je bila hospitalizovana već je otpuštena, saopštio je portparol Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Masa Takaja, prenosi Rojters.

Organizatori su odbili da daju dodatne detalje o slučajevima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozivajući se na pravo privatnosti tih osoba, a danas su potvrdili još 24 nove infekcije virusom, uključujući i troje sportista, što od 1. jula povećava broj na ukupno 193 slučaja.

Tokio se trenutno nalazi u vanrednom stanju sa rekordno visokim brojem infekcija korona virusa, a u sredu je potvrđeno 3.177 novih slučajeva kovid-19, što je drugi rekordni dnevni rekord.

Broj novih slučajeva širom zemlje dostigao je 9.570, saopštilo je ministarstvo zdravlja, čime je po prvi put premašeno 9.500.

Porast broja hospitalizacija i infekcija dodatno zabrinjavaju organizatore Igara, koje se odvijaju pod nezapamćenim uslovima, uključujući zabranu poste gledalaca na većini mesta.

Više od 60 odsto bolničkih kreveta u Tokiju dostupnih za ozbiljne slučajeve kovida već je popunjeno sa utorkom, pokazali su podaci gradskih vlasti.

Stručnjaci smatraju da bi ubrzanje vakcinacije pomogle u suzbijanju virusa, ali trenutno je samo 26,5 odsto stanovnika Japana potpuno vakcinisano, a nastavak imunizacije naišao je na probleme zbog snabdevanja sa vakcinama.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dve osobe na OI hospitalizovane zbog koronavirusa

Izvor: B92, 29.Jul.2021

Dve osobe iz inostranstva koje prisustvuju Olimpijskim igrama u Tokiju, trenutno su hospitalizovane zbog kovid-19, potvrdili su organizatori.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.