Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2016, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi slučaj Zika virusa u Sloveniji

U Sloveniji je zabilježen drugi slučaj zaraze virusom zZka, objavio je u ponedjeljak nacionalni institut za javno zdravlje.

Osoba koja je oboljela zarazila se virusom za vrijeme turističkog boravka u inostranstvu  i ne predstavlja rizik za javno zdravlje, rekla je na konferenciji za novinare epidemiologinja Eva Grilc iz tog instituta.

Ona je naglasila da su poduzete sve mjere zaštite od zike za slovenačke sportiste koji će učestvovati na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Olimpijskim igrama u Brazilu i da u tom pogledu ne očekuju veće teškoće.

Prvi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji je potvrđen početkom prošlog mjeseca, takođe kod osobe koja je boravila u dijelu svijeta pogođenom tom bolešću.

Svjetska zdravstvena organizacija Sloveniju svrstava u zemlje umjerenog rizika za širenje virusa ovog ljeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drugi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji

Izvor: N1 televizija, 04.Jul.2016

U Sloveniji je zabeležen drugi slučaj zaraze virusom zika, objavio je nacionalni institut za javno zdravlje...Osoba koja je obolela zarazila se virusom za vreme turističkog boravka u inostranstvu i ne predstavlja rizik za javno zdravlje, kazala je na konferenciji za novinare epidemiološkinja Eva...

Nastavak na N1 televizija...

DA LI TREBA DA SE PLAŠIMO? Zabeležen drugi slučaj virusa zika u Sloveniji

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jul.2016, 09:33

U Sloveniji je zabeležen drugi slučaj zaraze virusom zika, saopštio je u ponedeljak slovenački nacionalni institut za javno zdravlje...Naglasila je da su preduzete sve mere zaštite od zike za slovenačke sportiste koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Brazilu i da u tom pogledu ne očekuju...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.