Dopingovana Ruskinja trenira – MOK se ne oglašava

Izvor: B92, 10.Feb.2022, 13:13

"Dopingovana" Ruskinja trenira – MOK se ne oglašava

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odbio je da potvrdi da je ceremonija dodele medalja u umetničkom klizanju odložena zbog Kamile Valieve.

Ova 15-godišnjakinja je obeležila ovo takmičenje, pomogla svojoj reprezentaciji da stigne do zlata, ali su u međuvremenu svetski mediji saopštili da je bila pozitivna na doping testu uoči Igara.

MOK i dalje tvrdi da je ceremonija pomerena zbog "pravnog pitanja", ali i dalje ne želi da objasni detalje.

Valieva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je navodno bila pozitivna na trimetazadin, supstancu koja se koristi za lečenje srčanih oboljenja, kao što je angina.

Nekoliko sati nakon vesti da je ona ta koja je bila pozitivna, Valieva je odradila trening.

Njeno pojavljivanje na treningu implicira da tamošnji Savez ne prihvata odluku, a pozitivan rezultat na doping mogao bi da znači i oduzimanje zlatne medalje Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.