Definitivno ne za rusku atletičarku

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Definitivno "ne" za rusku atletičarku

Dvostruka olimpijska šampionka u skoku motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva dobila je negativan odgovor od Međunarodne atletske federacije (IAAF) na svoju molbu za učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine u Riju de Žaneiru. Atletičarka je to napisala na "Instagramu".

- Dobila sam negativan odgovor od sekretara IAAF. Nažalost, nisu napravili izuzetak u mom slučaju. Nisu me pustili na OI u Rio. Čudo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se nije desilo - napisala je Jelena Isinbajeva, prenosi "Sputnjik".

Ona je negirala informacije da, navodno, nije ni podnela individualni zahtev Međunarodnoj atletskoj federaciji.

Izvršni odbor MOK-a pre nekoliko dana je doneo odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016. godine, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko može da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.

Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da učestvuju u Riju de Žaneiru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.