Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2021, 17:57

Dani Alves - čovek zvani trofej ide po olimpijsko zlato

Brazil, ipak, bez Nejmara u Tokiju

Mnogo toga je u karijeri osvojio Dani Alves, najtrofejniji je fudbaler svih vremena, ali glad za uspesima i dalje gori.

Sa 38 godina legendarni desni bek je rešio da obuče dres olimpijske reprezentacije Brazila! Objavljen je danas spisak igrača koji će braniti boje Selesaa na Igrama u Tokiju i na njemu je Alves.

Selektor Andre Žardin >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa oduševljenjem je objavio da će nekadašnji as Barselone, Juventusa, Pari Sen Žermena, predvoditi mladi sastav u napadu na olimpijsko zlato.

Postoje sportisti koji su reference u svetu sporta i jedan od njih je Deni Alves, koji je bio šampion gde god da je igrao. On je pravi lider, ima ogromno iskustvo i doneće nam mnogo. Zbog povrede nije mogao da igra na Kopa Ameriki, ali zato će biti u dresu Brazila na Olimpijskim igrama“, objasnio je Žardin.

Iako se u Brazilu spekulisalo da bi Nejmar mogao da igra u Tokiju, njega ipak nema na spisku, jer bi to bio preveliki napor za napadača Pari Sen Žermena.

Na spisku za Tokio su:

golmani Breno (Gremio), Santos (Atletiko Paranaense)

bekovi Dani Alves (Sao Paulo), Menino (Palmeiras), Arana (Atletiko Mineiro)

štoperi Dijego Karlos (Sevilja), Gabrijel (Arsenal), Nino (Fluminenze)

vezisti Bruno (Lion), Klaudinjo (Bragantino), Daglas Luiz (Aston Vila), Žerson (Flamengo), Mateus Enrike (Gremio)

napadači Entoni (Ajaks), Malkom (Zenit), Mateus Kunja (Herta), Paulinjo (Leverkuzen), Pedro (Flamengo).

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.