Dan 3. u Brazilu: Silni Ameri, oporavljena Francuska, sjajna Katinka i kraj našeg teniskog dubla

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan 3. u Brazilu: Silni Ameri, oporavljena Francuska, sjajna Katinka i kraj našeg teniskog dubla

Pratite dešavanja iz Rio de Žaneira

To bi bilo sve što se tiče važnijih događaja u Riju trećeg dana Olimpijskih igara. Novo druženje zakazujemo već za nekoliko sati, kad ćemo pratiti Bobanu Veličković i Zoranu Arunović u streljaštvu, veslače Miloša Vasića i Nenada Beđika u polufinalnoj trci, Marka Marjanovića i Andreju Šljukića u skulu, kao i plivača Velimira Stjepanovića u kvalifikacijama za 100 metara slobodnim stilom. Preciznu satnicu posvećenu našim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sportistima pogledajte OVDE.

KOŠARKA: Reprezentacija Francuske je lako dobila meč drugog kola Grupe A, protiv Kine je bilo 88:60. Izveštaj sa tog susreta pročitajte OVDE, uz napomenu da su upravo Trikolori naredni rival našoj selekciji, u sredu od 19.15.

PLIVANJE: Amerikanac Rajan Marfi osvojio je zlato na 100 metara leđno u vremenu novog olimpijskog rekorda (51,97), srebrni je bio Kinez Ksu Džajdžu, a bronzu Dejvid Plamer.

PLIVANJE: Mađarica Katinka Hosu osvojila je zlato u disciplini 100 metara leđnim stilom. Deonicu je preplivala za 58,45 sekundi. Srebro je pripalo Kejtlin Bajker iz Sjedinjenih Američkih Država (58,75), a bronza Kajli Mase (SAD, 58,76).

KOŠARKA: Posle prvog poluvremean duela Francuskla - Kina, Galaski petlovi imaju ubedljvu prednost od 19 poena - 42:23.

TENIS: Za razliku od našeg, španski dubl je prošao dalje. Rafael Nadal i Mark Lopez savladali su Argentince Huana Martina del Potra i Maksima Gonzalesa - 2:1 (6:3, 5:7, 6:2). Nadal i Lopez su se tako plasirali u četvrtfinale.

TENIS: Nenad Zimonjić i Novak Đoković su identičnim rezultatom (4:6) izgubili i drugi set, samim tim i meč osmine finala muškog dubla, od brazilske kombinacije Melo-Soaeres. Opširnije OVDE.

TENIS: Loš početak za naš dubl. Novak Đoković i Nenad Zimonjić izgubili su prvi set, tako što su u petom gemu izgubili servis, što su Melo i Soares znali vešto da petvore u 1:0 (6:4).

TENIS: Počeo je dubl meč između našeg (Zimonjić i Đoković) i brazilskog tima (Melo i Soares).

KOŠARKA: Sjedinjene Američke Države su isprašile još jednog rivala. Rezultat 113:69 u drugom kolu Grupe A.

TENIS: Dok čekamo Đokovića i Zimonjića, evo još jedne vesti za ljubitelje belog sporta. Prvi favorit u ženskom singlu, Serena Vilijams savladala je Francuskinju Aliz Korne (7:5, 6:2) i tako obezbedila plasman u osminu finala, gde će igrati proitv Elene Svitoline, koja je izbacila Heter Votson (6:3, 1:6, 6:3).

TENIS: Važna informacija, koja se tiče meča našeg muškog dubla - meč u kome će Novak Đoković i Nenad Zimonjić igrati protiv brazilskog tandema Melo-Soraeš neće početi pre 01.50. Ostanite sa nama,

KOŠARKA: Potpuno očekivano, reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država opravdava ulogu favorita u duelu sa Venecuelom. Posle prvog poluvremena Amerikanci vode - 48:26. Podsećamo vas, na ovaj meč se možete kladiti i UŽIVO. Posle prvih 20 minuta najefikasniji igrač susreta je Kevin Durent sa 11 poena, Karmelo Entoni je dao 10, a Džimi Batler devet. Venecuelu predvodi Koks sa devet.

KRAJ - Ubedljovo - 25:20 za Srbiju, duga maksimalna pobeda naše selekcije!

- Još jedan korak ka pobedi. Izabranice Zorana Terzića vode s 2:0. Drugi deo igre dobile su s 25:18.

Odbokašice su pošetno pomučile, ali ipak vode sa 1:0 u setovima - 29:27!

ODBOJKA - Počeo je duel Srbija i Portorika u dugom kolu Olimpijskih igara. Idemo devojke!

KRAJ UTAKMICE

Nisu uspeli naši reprezentativci. Pokušavali su Teodosić i društvo za tri u poslednjem minutu, ali bez uspeha. Sa druge strane, Australijance je lopta slušala. Kad neće, neće... Srbija - Australija 80:95

40. minut - Ingls ponovo pogađa za tri. Neverovatno... 92:80.

KRAJ UTAKMICE 

Nažalost, naše košarkašice su posustale posle dugog vođstva i na kraju izgubile. Kanada - Srbija 67:71

38. minut - Ingls pogađa trojku - 87:80. Mils nakon našeg neuspelog napada uspešno smešta loptu u koš za dva poena - 89:80.

38. minut - Bogdanović pogađa za dva i dolazi do 12. poena na ovom meču.

37. minut - Raduljica je fauliran nakon Bogdanovićeve asistencije. Sa linije slobodnih bacanja pogodio je oba puta.

37. minut - Nakratko smo uspeli da se vratimo u igru preko Raduljice kojeg je odlično uposlio Bogdanović, ali Mils je u sledećem napadu poništio taj poen, uz to je dobio i slobodno bacanje iz kojeg je bio precizan - 78:71.

39. minut - Posle hladnog tuša od strane Kanađanki, naše devojke su se probudile i sada ponovo vode - 64:63!

36. minut - Kenguri vode 75:69.

38. minut - Trojka Kanađanki za preokret  - 63:62.

36. minut - Mils pogađa za tri. Australija vodi 73:67.

34.minut -  Ponovo Bejns postiže poen na sličan način. Asistirao je Delavedova - 67:70.

32. minut - Alej-up Australijanaca - Bejns kuca - 67:66.

35. minut - Topi se prednost naših košarkašica protiv Kanade - 57:54 za Srbiju.

31. minut - Kombinovali su Mačvan i Jović, ali su taj napad osujetili Australijanci. Delavedova nakon faula pogađa oba slobodna bacanja. Australija vodi 64:63.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

30. minut - Nesportska lična greška Jokića. Pogađa Delavedova za Australiju.

29. minut - Andersen pokušava za tri i maši. Stefan Jović polovično uspešan sa linije slobodnih bacanja.

27. minut - Žestoka bitka na parketu, pogađa Bogdanović, ali sada slobodna bacanja za Australiju. Ipak, bez promene rezultata.

Kraj treće četvrtine na utakmici između košarkašica Kanade i Srbije - rezultat je 45:57.

24. minut - Olako smo ispustili značajno vođstvo, Australijanci izjednačuju - 52:52.

27. minut - Vode srpskinje rezultatom 52:41!

23. minut - Pogađa Birčević trojku uz mnogo sreće - 52:45.

22. minut - Sjajno smo otvorili drugo poluvreme - dve trojke Teodosića, ali uzvraća Australija - 49:45.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVE ČETVRTINE

-  Pogodio je Bogdan Bogdanović neverovatnu trojku iz ogromne udaljenosti po isteku vremena.

20. minut - Oba puta pogađa Mačvan, a sada pogađa i Teodosić uz faul - pogađa i dodatno - vodimo - 43:40.

19. minut - Mils pogađa tri vezana slobodna bacanja - 36:40. Raduljica odgovara, a evo i bacanja za Mačvana i izjednačenje.

18. minut - Bogut nam poklanja tehničku grešku, Raduljica to kažnjava sa linije penala - 35:37.

Kraj prvog poluvremena na meču između Kanade i Srbije. Izabranice Marine Maljković su pokazale da su kvalitetniji rival i na polovini meča vode rezultatom 40:32.

17. minut - I dalje igra samo Raduljica, koji je sada došao do 14 poena - 32:37

15. minut - Nikako nam neodovara stil igre koji forsiraju Kenguri - 30:35.

14. minut - I dalje nas muče Australijanci, prava rovovska borba na parketu - 33:30.

14. minut - Sjajna igra srpskih košarkašica, koje sada vode rezultatom 30:25.

13. minut - Sjajna kontra Nedovića i nesebična asistencija za Birčevića - 30:29.

12. minut - Brzo smo postigli poene, a sada evo namerne lične greške Bejnsa nad Raduljicom. Pogađa jedno srpski centar, lopta sa strane sa Orlove i šansa za vođstvo - 26:26. Evo Raduljice - vodimo! Ali samo na kratko Brokhof pogađa uz faul, a potom ubacuje i slobodno bacanje - 29:28 za Australiju.

POČELE SU DRUGE ČETVRTINE NA OBA MEČA

Kraj prve četvrtine i na meču košarkašica Srbije i Kanade - rezultat je 21:21

KRAJ PRVE ČETVRTINE

10. minut - Teodosić pogađa za tri poena - prihvatljivih 26:23 za Australiju.

9. minut - Trojka Nedovića iz velike daljine - 18:22!

8. minut: Košarkašice su se na kratko vratile i izjednačile rezultat - sada je 18:18

8. minut - Sjajna kontra Srbije: Jović - Nedović - Jokić i zakucavanje centra Denvera!

7. minut - Odlično igra Australija, imaju 4/5 za tri poena, evo još jedne neverovatne trojke 11:19.

5. minut: Košarkašice nakon pet minuta igre gube od fizički nadmoćne Kanade rezultatom 13:8. Dobro igraju, s obzirom na to koliko su loše ušle u meč.

5. minut - Sve igra sam - sada je 10:9 za Australiju - devet poena za Raduljicu, koji sada traži izmenu zbog umora.

4. minut - Nastavlja Raduljica ličnu bitku sa Australijancima, koji u ovom trenutku vode sa 7:5.

3. minut -  Konačno smo počeli da igramo posle kratkog traženja po terenu u prva dva minuta, Raduljica sa tri vezana poena izjednačuje rezultat 3:3

KOŠARKA: Uskoro počinju košarkaši koji igraju protiv Australije i košarkašice koje se sastaju sa Kanadom. Oba meča startuju od 19.15, a ovde ćete moći da praitite tekstualne prenose.

PLIVANJE: Anja Crevar je zzavršila kao druga u prvoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 2:15.33. Videćemo koliko će to biti dovoljno.

PLIVANJE: Mlada srpska plivačica Katarina Simonović bila je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi na 200 metara slobodno sa vremenom 2.00.06. Ipak, to nije bilo dovoljno dobro da se plasira u polufinale. Na kraju je završila kao 30. Čekamo Anju Crevar koja će plivati 200 metara mešovito.

TENIS: Karli Suarez Navaro je očigleno izuzetno prijalo slavlje protiv Ane Ivanović na startu turnira, pa je sada eliminisala i Hrvaticu Anu Konjuh sa 2:0 u setovima (7:6, 6:3). Petra Kvotova je lagano eliminisala Karolinu Voznijacki (6:2, 6:4).

RIO 2016: Kratka retrospektiva dosadašnjeg toka Igara. Sjedinjene Američke Države osvojile najviše medalja u dosadašnjem takmičenja, ukupno 12, a potpom slede Kina (osam), Italija (sedam), Australija (šest) i Južna Koreja sa pet.

VESLANJE: Miloš Vasić i Nenad Beđik plasirali su se u polufinale. Oni su u uzbudljivoj trci u repesažu osvojili drugo mesto iza Holanđana Brasa i Stenmana, pa će se boriti za plasman u finale. U polufinalu ćemo gledati i Marka Marjanovića i Andriju Šljukića koji su takođe u repesažu izborili plasman u polufinale. Oni su kroz cilj prošli kao trećeplasirani, iza posada Velike Britanije i Bugarske. Opširnije OVDE

STRELJAŠTVO: Srpski reprezentativci Milutin Stefanović i Milenko Sebić nisu uspeli da se plasiraju u finale u disciplini važdušna puška na 10 metara na Olimpijskim igrama u Riju. Opširnije OVDE

VESLANJE: Od 15.30 časova trebalo bi da počne veslačka trka u repesažu u kojoj Miloš Vasić i Nenad Beđik traže put do završne borbe za medalju. Dvadesetak minuta kasnije, na trkalištu će se naći i Marko Marjanović i Andrija Šljukić.

VATERPOLO: Drugi remi Delfina na Olimpijskim igrama u Brazilu. Posle meča sa Mađarima (13:13), nerešeno je bilo i protiv Grčke (9:9), pa su naši vaterpolisti osvojili drugi bod na ovom turniru. Kako su izabranici Dejana Savića loše odigrali prvo poluvreme, moraju da budu zadovoljni konačnim ishodom.

Za utehu im je što četiri najbolja tima iz naše grupe idu dalje, ali će morati da zabeleže pobede u nastavku takmičenja kako bi se borili za zlato koje su postavili kao cilj pre početka Igara.

UTAKMICA JE ZAVRŠENA - NEREŠENO 9:9!

9:9 - Ne daju se ni Grci, sa igračem više Funtulis donosi izjednačenje. Još minut i po do kraja utakmice, gledaćemo dramu u Rio de Žaneiru.

9:8 - Sjajna šrauba Bobana Nikića u pravom trenutku. Sjajno se brane Delfini, igraju raznovrsno u napadu i konačno vode, posle punih 30 minuta igre. Do kraja je ostalo još dva minuta.

8:8 - Miloš Ćuk sa igračem više donosi izjednačenje Srbiji. Ponovila se Mađarska, s tim što imamo dovoljno vremena da pobedimo, do kraja meča je ostalo još tri minuta.

7:8 - Srbija uzvraća sa igračem više, strelac je Milan Aleksić. Do kraja meča ostalo je skoro pet minuta.

6:8 - Ali, ne predaju se Grci. Čim mi smanjimo oni se vrate na plus dva. Strelac je Kolomvos iz situacije sa igračem više.

6:7 - Živko Gocić je postigao svoj prvi gol danas, a šesti za Srbiju.

POČELA JE POSLEDNJA DEONICA!

ZAVRŠENA JE TREĆA ČETVRTINA - GRČKA VODI SA 7:5!

5:7 - Brzi odgovor Grka, Vlahopulos je pogodio sa distance i vratio prednost od dva gola Helenima, pred odlučujućih osam minuta.

5:6 - Srbija se vratila u meč. Andrija Prlainović je postigao pogodak u situaciji sa igračem više 37 sekundi pre kraja.

4:6 - Brzi odgovor Filipovića. Njegov šesti gol na Olimpijskim igrama. Do kraja treće deonice ostalo je još nešto manje od tri minuta.

3:6 - Genidunijas sa distance vraća Grcima tri gola prednosti.

3:5 - Konačno gol sa igračem više za Srbiju! Strelac je mladi Nikola Jakšić. Da li se ponavlja utakmica sa Mađarskom?

2:5 - Konačno gol za Srbiju. Stefan Mitrović je smestio loptu u mrežu posle odbitka nakon šuta Prlainovića. Delfini hvataju zadnji voz...

1:5 - Funtulis je neumoljiv danas. Postigao je svoj treći gol, opet sa igračem više za veliku prednost Helena.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

Očajno prvo poluvreme Delfina koji su u prve dve četvrtine šutirali 1/13 prema golu Grčke. Heleni su bolji u svim segementima, koriste prednost od igrača više i imaju 3/4 dok su naši nisu postigli gol sa prednošću u bazenu - 0/3.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - GRCI VODE SA VELIKIH 4:1

1:4 - Vlahopulos postiže još jedan gol, pogađate iz prednosti od igrača više. Srbija u ogromnom problemu, do kraja druge četvrtine ostalo je još manje od minuta.

1:3 - Opet Grci stižu do gola sa igračem više, i opet je strelac Funtulis. Srbija za sada definitivno nije šuterski raspoložena, imamo šut iz igre 1/10 i ne koristimo prednost igrača više. Polovina je druge četvrtine.

POČELA JE DRUGA ČETVRTINA!

KRAJ PRVE ČETVRTINE - GRCI VODE 2:1!

1:2 - Konačno gol za Srbiju! Filip Filipović, uz malo sreće istina, ali minut i po pre kraja prve deonice Delfini stižu do prvog gola. Ovo je peti pogodak Filipovića na Olimpijskim igrama.

0:2 - Pontikeas je strelac za Grčku sa igračem više. Naši reprezentativci su propustili dve šanse sa igračem više, grčki golman Flekas za sada raspoložen.

0:1 - Vodi Grčka strelac je Funtulis iz četverca. Sava Ranđelović je skrivio najstrožu kaznu, a prethodno je Ćuk promašio šut u situaciji sa igračem više.

POČELA JE UTAKMICA!

13.55 - Sve je spremno za početak okršaja između Srbije i Grčke. Igrači su pored bazena, u toku je intoniranje himni dve reprezentacije. Pre nego što počne meč, malo podsećanje da je Srbija dobila pet od ukupno šest međusobnih duela, što joj nameće epitet favorita na ovom meču.

STRELJAŠTVO: Otprilike u isto vreme kada i vaterpolisti, na borilište će izaći i srpski strelci Milutin Stevanović i Milenko Sebić. Njih dvojica takmičiće se u disciplini vazdušna puška na 10 metara, u kvalifikacijama.

VATERPOLO: Naši Delfini od 14 časova protiv Grčke jure prvu pobedu na olimpijskom turniru nakon startnog remija sa Mađarskom (13:13). Izabranici Dejana Savića su favoriti na ovom meču, a kvota na trijumf Srbije je 1,30, na remi je 8,00, a na pobedu Helena 5,30

KVOTE ZA VATERPOLO UTAKMICU SRBIJA - GRČKA

*Trećeg dana na Olimpijskim igrama u Brazilu od naših sportista prvi na borilišta izlaze strelci i vaterpolisti. Pre nego što počnu nadmetanja podsetite se ispod koja nas sve sportska dešavanja očekuju danas u Rio De Žaneiru.

PONEDELJAK - 8. AVGUST:

14.00 - Streljaštvo (vazdušna puška, 10 metara, kvalifikacije): Milutin Stefanović i Milenko Sebić

14.00 - Vaterpolo: Srbija - Grčka (muškarci)

15.30 - Veslanje (M2 / repesaž) - Miloš Vasić/Nenad Beđik

15.50 - Veslanje (M2 / repesaž) - Marko Marjanović/Andrija Šljukić

18.07 - Plivanje (slobodno, 200 metara, kvalifikacije): Katarina Simonović

18.56
 - Plivanje (mešovito, 200 metara, kvalifikacije): Anja Crevar

19.15
 - Košarka: Srbija - Kanada (žene)

19.15 - Košarka: Srbija - Australija (muškarci)

Posle 19.20 – Tenis (dubl, 2. kolo): Zimonjić/Đoković – Melo/Soareš (muškarci)

22.05 - Odbojka: Srbija - Portoriko (žene)

*03.00 - Plivanje (Slobodno, 200 metara - POLUFINALE): Katarina Simonović

*04.25 - Plivanje (Mešovito, 200 metara, POLUFINALE): Anja Crevar

* - U slučaju ako prođu kvalifikacije

► Dobro došli u Brazil, čekaju vas prve MOZZART kvote: Granica je na 6,5 odličja!                   
► Kvote za košarkaški turnir u Brazilu: Ameri pa tri mesta prazno, mogu li Orlovi do pobedničkog postolja?
► Kladioničarski specijal za Brazil: Dueli!     

Za one koji prate širu sliku: Kvote za plivanje, stoni tenis, odbojku... 

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.