Da li biste zimovali u Severnoj Koreji?

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2013, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li biste zimovali u Severnoj Koreji?

Lider Severne Koreje Kim Džong Un posetio je gradilište skijaškog odmarališta vrednog više miliona dolara.

On je naredio vojsci da počne da radi na skijalištu “svetske klase”, koje će konkurisati čuvenim centrima za zimske sportove u Južnoj Koreji namenjenim za Zimske Olimpijske igre 2018. godine.

Ipak, ozbiljne poplave su prošlog meseca usporile radove na omiljenom Kimovom projektu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Uprkos tome, Kim je navodno rekao da je “veoma zadovoljan” napretkom.

Opisujući odmaralište kao “gigantski patriotski projekat”, Kim je rekao da želi staze ukupne dužine 110 kilometara, hotel, helidrom i žičaru i to do kraja godine.

Zanimljivo je da su u isto vreme Ujedinjene Nacije apelovale na članice da pomognu najugroženijim ljudima u Severnoj Koreji sa 98 miliona dolara.

UN navodi da je do sada u te svrhe uplaćeno svega 52 miliona na ime hrane i materijala za poljoprivredu, zdravstva i popravke sanitarnih sistema i vodovoda.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.