DAVOR ŠTEFANEK ZA KURIR: Idem po medalju u Brazil

Izvor: Kurir, 18.Sep.2015, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAVOR ŠTEFANEK ZA KURIR: Idem po medalju u Brazil

Posle bronze na SP naš šampion najavljuje nastavak sjajne serije osvajanja odličja i na Olimpijskim igrama

Rvač Davor Štefanek, koji je od pre desetak dana treći na svetu u svojoj kategoriji, već je arhivirao dešavanja sa Svetskog prvenstva u Las Vegasu i polako počinje da razrađuje plan rada kako bi bio u punoj formi kad budu počele Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

- Iako sam prošle godine bio prvak sveta, zadovoljan sam i trećim mestom jer sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uzeo normu za Olimpijske igre. Rekao sam i ranije da je ovo prvenstvo bilo samo usputna stanica ka Riju. Nema vremena za slavlje, već u decembru bi trebalo da počnu pripreme, ali one traju i sad jer ne smem da se opustim. Moram da održavam formu, pa da od januara do avgusta radimo najozbiljnije - kaže Štefanek.

Pre OI pred tobom je još jedno veliko takmičenje.

- Sledeće godine na programu je Evropsko prvenstvo, ali ću se ovih dana dogovoriti s trenerima da li da učestvujem ili ne. Ove godine sam radio samo jedan turnir pre Svetskog prvenstva i ispostavilo se da je to dobro pošto sam uzeo medalju.

Vidiš li sebe sa medaljom oko vrata i u Brazilu?

- Mislim da mogu do odličja u Riju. Od 32 osvajača medalja sa prethodnog SP, na ovom je samo nas šest ponovo uzelo medalje, a u mojoj kategoriji sam bio jedini koji je ponovo stigao do postolja. Ušao sam u vrh svetskog rvanja i verujem da ću to potvrditi i na Olimpijskim igrama.

Može li još neko od rvača do norme?

- Mnogo je teško. Šanse imaju Viktor Nemeš, Kristijan Fris i Dejan Fanković i voleo bih da mi se pridruže. Želim da uspeju i zbog njih i zbog sebe, jer je baš teško biti sam na tako velikom takmičenju. Znam to iz iskustva.

Stiče se utisak da ste vi sportisti jedna velika porodica.

- Pre svega, poštujemo jedni druge. Najviše se družimo na velikim takmičenjima, kao što su Olimpijske igre ili Mediteranske igre, a aktivni smo i na društvenim mrežama. Popričamo, razmenimo iskustva. Stizale su mi čestitke od svih kolega posle bronze, baš kao što stižu i njima od mene.Gojko Filipović

Navijanje bez nerviranja

HOĆU OPET DA VIDIM KOŠARKAŠE NA BALKONU

Davor intenzivno prati dešavanja na Evropskom prvenstvu u košarci i očekuje titulu od Srbije.

- Naravno da pratim košarku. Momci pokazuju da su u samom vrhu i baš mi je drago zbog toga. Bio sam prošle godine s njima na balkonu i voleo bih da ih opet vidim na tom mestu, to zaslužuju.

Kako izgleda kad Davor Štefanek navija? Ima li nerviranja?

- Umem da se iznerviram, ali to ne pokazujem. Mada, ako pričamo o košarkašima na Evropskom prvenstvu, mislim da se niko ne nervira. Jednostavno nema razloga jer momci tako dobro igraju. Spremni su i potvrđuju da su najbolji.

Odličan sistem OKS

TRUDIMO SE DA OPRAVDAMO ULAGANJA

U poslednje vreme svedoci smo toga da naši sportisti briljiraju na svim frontovima. Možeš li da objasniš otkud takva serija sjajnih rezultata?

- Mnogo nam pomaže odlična saradnja sa Ministarstvom za sport i omladinu i Olimpijskim komitetom Srbije. Ja sam stipendista OKS, dobijam lepu pomoć i nadam se da je maksimalno opravdavam. Tri medalje s poslednja tri najveća takmičenja govore da je tako. Odličan je to sistem i mislim da se i kroz rezultate vidi da sportisti daju sve od sebe i da cene ulaganja.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.