DANAS U MANILI: Obavljen žreb za olimpijske košarkaške pretkvalifikacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 17:53

DANAS U MANILI: Obavljen žreb za olimpijske košarkaške pretkvalifikacije

Biće održano pet turnira.

U glavnom gradu Filipina Manili danas je održan žreb za pet turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre koje će se održati sledećeg leta u Parizu. U pretkvalifikacijama za Olimpijske igre učestvuju selekcije koje nisu izborile plasman na Svetsko prvenstvo u košarci.

Pobednici pet predolimpijskih kvalifikacionih turnira (dva iz Evrope, po jedan iz Afrike, Amerike >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Azije) će se zajedno sa još 19 nekvalifikovanih selekcija sa Svetskog prvenstva plasirati na poslednja četiri kvalifikaciona turnira, sa kojih će samo pobednici izboriti mesto u Parizu 2024. godine. Na svakom pretkvalifikacionom turniru će u dve grupe biti po četiri selekcije, po najbolje dve idu u polufinale, a zatim će pobednici u finale i ko slavi u tom meču nastaviće kvalifikacije za Olimpijske igre. Turniri će se igrati sredinom avgusta ove godine.

Na prvom evropskom turniru, u grupi A će igrati Češka, Severna Makedonija, Izrael i Estonija, a u B grupi Portugal, Poljska, Mađarska i Bosna i Hercegovina. Na drugom evropskom turniru, u A grupi su Turska, Ukrajina, Bugarska (zamenila izbačenu Rusiju u žrebu) i Island, a u B grupi Holandija, Hrvatska, Belgija i Švedska.

Na afričkom turniru u A grupi će igrati Senegal, Mali, Uganda i Nigerija, a u B grupi DR Kongo, Kamerun, Gvineja i Tunis. Na azijskom turniru u A grupi su Kineski Tajpeh, Južna Koreja, Indija i Bahrein, a u B grupi Kazahstan, Saudijska Arabija, Indonezija i Sirija. Kad je u pitanju Južna Amerika, u A grupi će igrati Kuba, Argentina, Panama i Bahami, a u B grupi Urugvaj, Američka Devičanska Ostrva, Čile i Kolumbija.

Pogledajte kako izgleda Ivana Jeločnik, simpatija Ognjena Vranješa
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Obavljen žreb za olimpijske košarkaške pretkvalifikacije

Izvor: B92, 01.Maj.2023

U glavnom gradu Filipina Manili je održan žreb za pet turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre koje će se održati sledećeg leta u Parizu...U pretkvalifikacijama za Olimpijske igre učestvuju selekcije koje nisu izborile plasman na Svetsko prvenstvo u košarci...Pobednici pet predolimpijskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.