Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2024, 08:58

Četiri decenije od ZOI u Sarajevu: Igre koje su imale ljudsko lice

Na današnji dan prije 40 godina na Olimpijskom stadionu "Koševo" u Sarajevu, tačno u 14:30 sati fanfare su označile početak svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara, jednog od najvažnijih i najvećih sportski događaja na svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ostali pustoš i sećanja – 40 godina od ZOI u Sarajevu VIDEO

Izvor: B92, 08.Feb.2024

Prošlo je tačno 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Nastavak na B92...

Na današnji dan pre 40 godina u Sarajevu je zapaljen olimpijski plamen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2024

Na današnji dan pre tačno 40 godina paljenjem olimpijskog plamena u Sarajevu, na stadionu Asim Ferhatović Hase (Koševo), započeta je ceremonija otvaranja 14. zimskih olimpijskih igara, prvog takvog događaja održanoj u nekoj komunističkoj državi, kakva je bila bivša Jugoslavija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

„Često je bio u upotrebi spin da je to zapravo bila neka jugoslovenska priča“: Sejo Sekson za Danas povodom 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu

Izvor: Danas, 08.Feb.2024

To je kraj jedne divne bajke, kaže muzičar Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, frontmen Zabranjenog pušenja, odgovarajajući na pitanje Danasa kakva su njegova sećanja na Zimske olimpijske igre u Sarajevu koje su počele na današnji dan pre 40 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.