Izvor: Radio 021, 10.Jan.2021, 19:28

Čaba Silađi: Morao sam da odem iz Novog Sada jer nemam gde da treniram

Plivač Čaba Silađi, koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavio je za RTS da se, uprkos veoma teškim uslovima, sprema za povratak na međunarodnu scenu.

Silađi je, zbog loših uslova za treniranje, morao da napusti Novi Sad i preseli se u Beograd, gde se i spremao za takmičenje u kojem je izborio olimpijsku normu.

"Velika stvar je nedostatak bazena u Novom Sadu, gde sam proveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << četiri godine pripremajući se za sva takmičenja. Taj olimpijski bazen još nije otvoren, a ako gledamo da je najveći procenat reprezentativaca iz Vojvodine, onda je to apsurd. Više ne znam kome da se obratim sem medijima i molim sve koji imaju neki uticaj na to. Ja sam otišao, a ima još nekoliko stotina plivača iz Novog Sada i okoline. Plivači se snalaze u bazenima od 25 metara i apelujem da se taj problem reši", izjavio je Silađi za RTS.

Pauza izazvana koronavirusom u velikoj meri uticala je i na formu plivača širom sveta.

"Osećam se dobro, ali to je samo zahvaljujući svim ovim merama, pomoću štapa i kanapa kako smo radili drugi deo godine. Forma je skoro na nekom nivou od pre godinu i po dana, kada sam postizao najbolje rezultate. Ali je ova pauza napravila ogromne probleme svima na svetu", dodao je Silađi, koga pre OI očekuje Evropsko prvenstvo, što će mu biti prvo veliko takmičenje posle dve godine.

"Tri puta sam slao poruke direktoru Spensa"

Najbolji prsaš naše zemlje nedavno je u intervjuu za Blic podsetio da je renoviranje bazena na Spensu trebalo da bude gotovo 1. septembra, ali je rok za završetak radova probijen za nekoliko meseci.

"Iako je gradonačelnik Novog Sada objavio da je renoviranje gotovo, mi u njemu možemo da igramo samo fudbal, dok na plivanje možemo da zaboravimo. Pošto je Spens sav u staklu, nekoliko puta sam video kroz prozore da je sve gotovo, ali bazen se ne puni. Ja sam tri puta slao poruke direktoru Spensa sa pitanjem kada ćemo moći da treniramo i sva tri puta je on rok produžavao za mesec dana, ali evo ništa se još ne dešava", naveo je Silađi krajem decembra.

Kako je rekao, cela prošla godina mu je bila "u koferima" i od maja je bio stalno na relaciji Novi Sad - Beograd da bi mogao da trenira. Tada je Plivački savez, u dogovoru sa Olimpijskim komitetom Srbije, odlučio da mu iznajmi stan u Beogradu na šest meseci.

"Međutim, ne želim da odustanem od ideje da Novi Sad ima olimpijski bazen. Ja sam morao da se preselim zbog toga što se spremam za OI u Tokiju, ali ostalo je toliko dece u Novom Sadu koja nemaju gde da treniraju. Sada smo našli rešenje za mene, ali ponavljam, želim da Novi Sad dobije svoj olimpijski bazen", zaključio je Silađi za Blic.

Gradski čelnici su, podsećamo, polovinom novembra objavili da je rekonstrukcija bazena na Spensu završena i tada je bazen obišao gradonačelnik Miloš Vučević. Direktor Spensa Dragan Milić tada je rekao da će bazen u što kraćem roku biti pripremljen za korišćenje, što podrazumeva punjenje vodom, proveru funkcionisanja sistema i bakteriološko-hemijske analize, kako bi sportisti mogli da ga koriste. Više o tome čitajte OVDE.

Autor: RTS, Blic, 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.