Buongiorno Italija: ManCIAO! Roberto je bivši, a Inter i dalje - lud klub

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italija: ManCIAO! Roberto je bivši, a Inter i dalje - lud klub

Juve pobeđuje, Mihajlović pravi revoluciju u Torinu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Razvod Intera i Roberta Mančinija i veliki uspesi italijanskih sportista na Olimpijskim igrama (juče su osvojili pet medalja) dele prostor na naslovnim stranama italijanske sportske štampe. Način na koji je vođen i razrešen radni odnos Mančinija sa Interom pokazuje da su i pored promene >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vlasnika, Nerazuri i dalje “lud klub”. Promena trenera, na manje od dve nedelje od početka sezone, odlika je neozbiljnih i gubitničkih klubova i nažalost po navijače Intera, ni dolazak Kineza nije promenio amaterski i stihijski stil vođenja kluba, dok je bilo Moratijevog novca, to je bilo manje vidljivo, ali otkako su kase italijanskog naftnog magnata presušile, svi limiti Intera su isplivali na površinu. Dovođenje Franka de Bura se već tumači kao prelazno rešenje, odnosno Holanđanin će grejati klupu do sledećeg leta za Čola Simeonea, sa kojim će, navodno, krenuti prvi “kineski” projekat u Interu. Piše se i o Juventusu koji nastavlja da pobeđuje iako prima previše golova, a Iguainov stomak je poprilično vidljiv. Piše se i o revoluciji u Torinu, jer je Mihajlović napravio spisak od 11 igrača Torina koji nisu zadovoljili i mogu da napuste klub.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

Mančao. Prevrat u Interu, klupa poverena De Buru”, otvara sa tim naslovom današnje izdanje Gazeta delo Sport. U podnaslovu se kaže da će tokom dan i zvanično biti obznanjena promena na klupi Intera. “Holandski trener će potpisati ugovor na tri godine, Mančini se dogovorio za sporazumni raskid ugovora”, stoji u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama kaže da će De Bur prve godine imati platu 2.000.000 evra, a zatim će u sledeće dve godine stići do 3.000.000 evra godišnje. Takođe, Gazeta tvrdi da je Erik Tohir isposlovao razvod sa Mančnijem, pošto je italijanski stručnjak savetovao nove vlasnike da odmah imenuju u rukovodstvo kluba njihovog predstavnika, po mogućstvu Italijana, koji poznaje italijanski fudbal i ambijent. Tohir je iskoristio debakl protiv Totenhema da pokrene priču o sporazumnom raskidu ugovora i Kinezi su mu dali za pravo.

Pogba završio sa Juveom: igrač je Mančester Junajteda”, naslov je posvećen današnjem zvaničnom objavljivalju povratka Francuza na Old Traford.  U podnaslovu se dodaje da je Juve pobedio Vest Hem sa 3:2, ali i da je bila očigledno da Iguain nije ni blizu portebne forme za početak sezone.

Ibragol poklonio Murinju engleski Superkup. Ali je Ranijeri časno izašao sa Vemblija”, piše Gazeta na prvoj strani konstatujući da je Lester protiv Junajteda, ako ništa drugo, zaslužio barem remi, koji bi verovatno i bio ishod da se Ibrahimović nije probudio u poslednjih deset minuta meča i odlučio utakmicu golom, istini za volju, iz ofsajda koji sudije nisu videle.

Dvestotine i jedna. Dva istorijska zlata, Bazilea u džudou i Garoca u mačevanju”, dominira natpis centralnim delom naslovne strane Gazete kojim se konstatuje da su italijanski olimpijci prebacili broj od 200 osvojenih zlatnih odličja na dosadašnjim letnjim Olimpijskim igrama. U podnaslovu se kaže da je italijanski sport imao trijumfalnu nedelju na Olimpijskim igrama u Riju budući da su Italijani osvojili pet medalja: dva zlata, dva srebra i jednu bronzu. U redakcijskom komentaru pod naslovom “Pet medalja: plen u stilu supersila” izražava se veliki ponos i zadovoljstvo zbog rezultata italijanskih sportista koji su se već sedam puta peli na pobedničko postolje u prva dana Olimpijskih igara u Riju.

CORRIERE DELLO SPORT

Iner, kineska revolucijja, klupa Holanđaninu. Mančini odlazi, tu je De Bur”, naslov je u prvom planu rimskog sportskog dnevnika sa fotografijama dvojice stručnjaka koji su se smenili na klupi Intera. Po informacijama Korijerea odnosi između kluba i Mančinija su se dodatno ruinirali pošto je italijanski stručnjak odbio da potpiše produžetak ugovora koji nije predviđao njegov udeo u odlučivanju o dovođenju pojačanja i prodaji igrača.

U redakcijskom komentaru se navodi da je kraj priče između Intera i Mančinija bilo unapred najavljeno ali da su novi vlasnici napravili vrlo rizičan izbor pred početak sezone, budući da su promenili trenera na manje od dve nedelje od početka prvenstva.

Roma, Vermalen: Hoću da pobeđujem”, prenosi Korijere prve reči belgijskog fudbalera po iskrcavanju na rimski aerodrom u Fjumičinu. “Belgijanac je silno motivisan. Spremna još dva pojačanja ako Roma eliminiše Porto“, stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže da je Franko Baldini garant za Vermalena pošto je on lično dobio uveravanja od Luisa Enrikea, sa kojim je Baldini u bratskim odnosima, da se reprezentativac Belgije skroz oporavio od operacije.

Lacio, Kavaleiro na pozajmicu? Može se”, najavljuje list da bi igrač Monaka mogao da pojača redove Nebeskoplavih koji su juče imali probu protv Al Šababa, završenu bez golova, ali su Imobile, Lukaku i Milinković, piše Korijere, ostavili veoma dobar utisak.

Iguain je u zaostatku, ali Juve ne greši”, i Korijere konstatuje da Pipita ima nekoliko kilograma viška i da još nije fizički u potpunosti spreman za početak sezone.  U podnaslovu se preteruje sa opisom Alegrija kao besnog zbog olako primljenih golova, mada je istina da je trener Juvea zamerio svojim igračima na naivno primljenim golovima posle centaršuteva za Endija Karola.

Italijanska zlata”, stoji ispod zaglavlja između fotografija osvajaća najsjajnijih odličja za Italiju na Olimpijskim igrama u Brazilu, Fabija Bazilea i Daniela Garoca. “Na Olimpijadi u Riju Azuri se razgoropadili: Bazile trijumfovao u džudu, Garoco u mačevanju. Premašen broj od 200 zlatnih olimpijskih medalja”, ističe se u podnaslovu.

TUTTOSPORT

Moj Juve u Barsinom stilu”, izdvojio je torinski sportski dnevnik izjavu Danija Alvesa posle prijateljskog meča sa Vest Hemom na Olimpijskom stadionu u Londonu završen pobedom Bjankonera sa 3:2.

Iguain bez gola. Alegri viče: Odbrana buđenje”, Tutosportova je interpretacija izjave trenera Juvea da nije zadovoljan samo odbranom u pripremnoj fazi, jer su na svakoj utakmici primili barem jedan gol.

Zatvara se era Pogba, Juve juriš na Matuidija i Vicela”, predviđa Tutosport ko bi mogao na kraju da zameni Francuza u redovima Bjankonera.

Ispod zaglavlja Tutosport odvaja prostor za Inter: “Mančini odlazi!”. U podnaslovu se kaže da su odnosi postali nepodnošljivi između trenera i kluba i da je sportski direktor Pjero Auzilio još u subotu imao sastanak sa De Burom koji će potpisati trogodišnji ugovor, te da je Suning izdvojio 2.000.000 evra za Mančinjevu otpremninu.

Revolucija Torina: 11 fudbalera na izlaznim vratima!”, najavljuje list velike promene u redovima Granata. U podnaslovu se kaže da Mihajlovićeve reči ne ostavljaju mnogo prostora za interpretacije i da veliki broj igrača nije prošao ispit ili zadovoljio u pripremnoj fazi, uključujući i golmane Gomisa i Padelija. Po pisanju Tutosporta najbolje ocenjeni igrači Torina su Ljajić i Beloti, a među onima koji su položili ispit su i Maksimović i Lukić.

Velika Italija, Bazileov šou, zlato broj 200. A onda je trijumfovao i Garoco”, naslov je posvećen italijanskim olimpijskim pobednicima drugog dana OI u Riju.

 Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.