Bombašica samoubica već u Sočiju?

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombašica samoubica već u Sočiju?

Soči -- Ruska policija traga za tri potencijalne bombašice samoubice, među kojima je jedna, kako se smatra, u Sočiju, gde će u februaru početi Zimske olimpijske igre.

Policija je navela da je jedna od tih žena Ruzana Ibragimova, 22-godišnja udovica jednog od islamskih ekstremista, na slobodi u Sočiju, a objavljene su i slike dve druge žene prekrivene velom, 26-godišnje Zaire Alijeve i 34-godišnje Džanete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cakajeve.

Istaknuto je i da su žene bile obučavane za sprovođenje terorističkih napada.

Bezbednosni zvaničnici u Sočiju nisu bili danas dostupni za komentar, preneo je AP.

Ruske vlasti okrivljuju "crne udovice" ubijenih pobunjenika za ranije samoubilačke napade u zemlji.

Olimpijada će biti održana od 7. do 23. februara u Sočiju, usred bojazni vezanih za bezbednost i moguće terorističke napade.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obama i Putin razgovarali o olimpijskim igrama u Sočiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2014, 08:52

Predsjednici SAD i Rusije Barak Obama i Vladimir Putin razgovarali su o tome kako da Zimske olimpijske igre u Sočiju budu sigurne i bezbjedne, a Bijela Kuća saopštila je da su SAD ponudile svoju punu pomoć Rusiji. Obama i Putin u utorak su razgovarali telefonom o bezbjednosnim pitanjima olimpijskih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.