Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2016, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolt: Neko je rekao da mogu da postanem besmrtan

Jusein Bolt rekao je da je zadovoljan osvajanjem zlatne olimpijske medalje u trci na 100 metara u Rio de Žaneiru, ali da je očekivao bolji rezultat.

Bolt je odbranio zlatnu medalju u trci na 100 metara rezultatom 9,81 sekundi i postao prvi atletičar koji je osvojio tri zlatne olimpijske medalje u toj disciplini.

Srebrnu medalju osvojio je Džastin Getlin iz SAD sa 9,89 sekundi, dok je bronza >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pripala Kanađaninu Andreu de Grasu sa 9,91.

"Bilo je briljantno. Očekivao sam da ći biti brži, ali srećan sam što sam pobijedio. Uradio sam ono što sam morao", rekao je Bolt za BBC.

Bolt je osvojio svoju sedmu zlatnu olimpijsku medalju, a u Riju će imati prilike da uveća taj broj, pošto će učestvovatii u trci na 200 metara i u štafeti 4x100 metara, disciplinama u kojima takođe brani titule.

"Neko je rekao da mogu da postanem besmrtan. Još dvije medalje su ostale. Besmrtan", dodao je dvadesetdevetogodišnji Bolt.

Bolt je dobio ovacije tokom predstavljanja prije trke, a zatim i poslije pobjede, dok je publika zviždala Getlinu, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga.

"Svi moramo da se poštujemo. Volio bih da vidim i da publika svakoga poštuje", kazao je Getlin.

"Mnogo poštujem Juseina. Van staze je sjajan momak, ’kul’ momak i među nama nema rivalstva. Ja sam takmičar, on je takmičar i tjerao me je da budem sportista kakav sam danas. Nadam se da i on može isto da kaže za mene", dodao je tridesetčetvorogodišnji Getlin.

Bolt i Getlin su veliki rivali, a taj rivalitet pojačao se prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Pekingu, kada su njihov duel navijači i dio medija nazvali "borbom dobra i zla".

Govoreći o zvižducima Getlinu, Bolt je rekao da se iznenadio.

"To je bilo iznenađujuće. Nikada nisam čuo, nikada nisam vidio da se to prije dogodilo. Ali pretpostavljam da su neki ljudi glasniji od drugih. Mislim da je on sjajan sportista. Pojavi se i tjera vas da trčite brzo i da u svakoj trci budete najbolji", rekao je Bolt.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.