Boljšunov doneo prvo zlato Rusiji na ZOI u Pekingu

Izvor: Beta, 06.Feb.2022, 10:51

Boljšunov doneo prvo zlato Rusiji na ZOI u Pekingu

Ruski takmičar u skijaškom trčanju Aleksandar Boljšunov osvojio je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u skiatlonu na 30 kilometara.On je do prve zlatne medalje na ZOI došao za 1:16,09 sati, dok je srebro osvojio njegov sunarodnik Denis Spicov, uz zaostatak od 1,11 minuta.Boljšunov u karijeri sada ima pet osvojenih medalja na Zimskim olimpijskim igrama, a ovo je bila prva zlatna medalja za Rusiju u Pekingu.Bronza je pripala finskom takmičaru Ivu Niskanenu, koji je za pobednikom zaostao dva minuta.Na prethodnim igrama u Pjongčangu, sve tri medalje pripale su norveškim sportistima, dok je danas najbolji plasman od Norvežana ostvario Hans Krister Holun, koji je završio na četvrtom mestu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boljšunov doneo prvo zlato Rusiji na ZOI u Pekingu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2022

Ruski takmičar u skijaškom trčanju Aleksandar Boljšunov osvojio je danas zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u skiatlonu na 30 kilometara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.